Öltözködjünk

A világ legkényelmesebb magassarkúja

Raphael Young francia cipőtervező olyan magassarkút alkotott, melyben nem fájdul meg a lábunk akkor sem, ha egész nap viseljük.
A világ legkényelmesebb magassarkúja
Szettek munkába és játszótérre

A világ legkényelmesebb magassarkújaAz R-Flex névre keresztelt lábbeli rugalmas műanyagból, bőrtalppal készül, a sarkat pedig acélbetét támasztja meg. A cipő belsejébe fecskendezett latexzselé tovább fokozza a kényelmet, a lábujjaknál pedig egy speciális „alkatrészt” helyeztek el, ami stabilan tartja a lábfejet.

A tervező a Daily Mail magazinnak nyilatkozva elmondta: a lábbeli megalkotásakor arra törekedett, hogy az olyan kényelmes legyen, mint egy ortopéd cipő, miközben viszont olyan sikkes, mint egy hagyományos magassarkú.

Kay Barron, a Grazia magazin szerkesztője az elsők között tesztelte a lábbelit. „Egész nap viseltem a londoni divathéten, és sem égető fájdalmat nem éreztem, sem a lábujjaim nem sajogtak” – számolt be tapasztalatairól.

A kényelmet persze igencsak meg kell fizetni: a cipő 400 fontba, azaz közel 120 000 forintba kerül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top