Öltözködjünk

Ükanyja ruhájában ment férjhez a menyasszony

Az 1884-ben vásárolt esküvői ruha anyáról lányára öröklődik egy amerikai családban.
A babona szerint a menyasszonyon legyen valami új, valami régi, valami kék és valami kölcsönkapott dolog. Nos, a 23 éves Allison Rinaldi számára nem volt kérdéses, hogy mi is lesz az a bizonyos „régi”: ükanyja 127 éves esküvői ruhájában ment férjhez. Ugyanúgy, ahogy 1982-ben az édesanyja, 1975-ben a nagynénje, és 1941-ben a nagymamája.

„Az a fajta lány vagyok, aki szereti követni a hagyományokat. Az anyukám és a nagymamám rengeteget meséltek arról, milyen csodálatos volt az esküvőjük, amikor viselték ezt a ruhát, és arra gondoltam, hogy nekem is szerencsét hoz majd. A reményeim beigazolódtak, hiszen az esküvőnk napja tökéletes volt, és a ruha még tökéletesebbé tette” – magyarázta a 23 éves lány, aki az egyetemen megismert barátjához ment hozzá júniusban.

Ükanyja ruhájában ment férjhez a menyasszony

 

Ükanyja ruhájában ment férjhez a menyasszony

 

 Allison nagyszülei 1941-ben  Allison és férje 2011-ben
 Képek: Daily Mail

 

Az ekrüszínű, virágmintás selyembrokát ruha ma is kiváló állapotban van a gondos tárolásnak köszönhetően. Alakítani sem kellett rajta soha: Allisonra ugyan egy kissé szűk volt, de a cél érdekében leadott néhány kilót.

A vőlegény a tradícióknak megfelelően egészen az esküvőig nem láthatta a ruhát, és a kellőképpen aggódott is, hogy arája hogyan fest majd a ceremónián. „Amikor megláttam az arcát, ahogy végighaladtam a padsorok között, tudtam, hogy jó döntést hoztam. Szépnek találta és imádta.”

Allison azt szeretné, hogy ha lánya születik, ő is ezt ruhát viselje majd az esküvőjén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top