Öltözködjünk

Kate Middleton meg meri csinálni, te bevállalod?

Az elmúlt években az volt a sikk, ha egy sztár soha nem vette fel kétszer ugyanazt a ruhát kiemelt eseményen. Cambridge hercegnője azonban ismét felrúgta a szabályokat. Lehet, hogy ezzel a húzással nők tízezrei fognak spórolni a ruhapénzen?

Bizonyos kor után nincs olyan év, hogy az esküvők ne érnék egymást, ráadásul ha az eseményekre egyazon baráti társaság tagjai járnak, akkor a csajok jó része kínosan figyel arra, hogy nehogy kétszer fotózzák ugyanabban a ruhában. Eddig ugyanis ez volt a sikk. A sztároktól tanultuk, Dianától Beyoncéig minden előkelő és kevésbé előkelő sztár mérnöki pontossággal határozta meg, hogy mit és mikor fog viselni. Stylistok és divatházak hada kereste és keresi a celebek kegyeit, hogy egy-egy ruha viselésével élő próbababaként reklámozzák a legkülönbözőbb kreációkat.

A gardrób, mint kampányelem

Kate Middleton 2011-ben és 2006-ban ugyanabban a ruhában.
Kate Middleton 2011-ben és
2006-ban ugyanabban a ruhában

Eddig minden rendjén is volna, a hírességek kedvükre válogattak a flitterek és a muszlinok között, mi pedig mecénás és ruhahitel híján apró trükkökkel próbáltuk eltitkolni, hogy az adott szoknya bizony már a Piriék esküvőjén is kiállta a húslevespróbát. Aztán egyszer csak jött Michelle Obama egy csapatnyi marketinges társaságában, akik kitalálták, hogy a nők ruhatára és öltözködése kampányértékkel bír. Michelle, a korábbi first ladykkel vagy first lady-jelöltekkel ellentétben már nem a legnagyobb divatházak haute couture kínálatából válogatott, hanem egyszerű és közismert márkák termékeit viselte. Amerika pedig imádta a tökéletes kampányfogást. Bár azt merészség lenne állítani, hogy egy blézer nyerte meg Obamának a választást, de az nem kétséges, hogy a népszerűségi indexüknek jót tett Michelle gardróbja.

Michelle Obama-nál is bátrabb

A bárki által elérhető darabokból kialakított ruhatárnál is merészebb húzás volt, hogy Michelle már többször jelent meg a nyilvánosság előtt ugyanabban a ruhában. Az újrahasznosított viseletek nagymestere azonban egyértelműen Kate Middleton, aki olyan eseményeken sem riadt vissza az ismétléstől, mint Edward herceg születésnapja vagy Zara Philips esküvője. És nehogy bárki azt higgye, hogy a spórolás vezérli Katalin hercegnőt. Addig ugyan megállná a helyét a történet, hogy az uralkodó családnak a közfelháborodás elkerülése végett érdemes odafigyelnie a kiadásaira, de ha a királynő járhat Rollyce Rollson, akkor valószínűleg Middleton is felvehetne minden rendezvényre más ruhát.

Utánozd bátran!

Egy biztos, az eddig soha nem látott kezdeményezésért odavannak a britek, és ha így folytatja, a hercegnő könnyen népszerűbb lehet, mint Diana, ami pedig minden szempontból előnyös a királyi családnak. Egyrészt „megszabadulnak” a Diana-kultusztól, másrészt közelebb kerülhetnek a néphez.
Valójában mindegy is, hogy Kate miért szokott rá a duplázásra/triplázásra. Mi örülünk a merész húzásnak. Ha ugyanis a nagyok végre bevállalják, hogy többször megjelennek ugyanabban a ruhában, akkor mi is gond nélkül elmegyünk két esküvőre ugyanabban cuccban. Persze olyan elvakult divatrajongók mindig akadnak majd, akik becsmérelve néznek minket, lelkes követőket, de ez senkit ne tántorítson el. Aki pedig eddig sem szerzett be minden eseményre új cuccot, az mostanra igazi divatdiktátornak számíthat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top