Öltözködjünk

Versace nemet mond az átlagos nőkre

Donatella Versace mégsem engedélyezi azt a fotósorozatot, amelyben átlagos nők pózoltak volna az egyik nagy üzletláncnak készült Versace-ruhákban.

A Versace for H&M kifejezetten az utca emberének készült azzal a szándékkal, hogy számukra is elérhetővé váljanak a márka darabjai. Ezek után a szervezők, a Daily News munkatársai értetlenül álltak Donatella döntése előtt: az előzetesen zöld utat kapott fotózást lefújták, a tervezőnő mégsem akarja a ruháit átlagos nőkön látni.

Az amerikai portál három huszonéves hölgyet választott ki a fotózásra, akik közül csak egy felelt volna meg az olasz tulajdonosnő igényeinek, pedig valószínűleg sokan szívesen látták volna a ruhákat igazi, hús-vér nőkön. Másrészt egy sokkal nagyobb közönséggel rendelkező hírportálról, és nem például a Vogue-ról lett volna szó, ahol csak szupermodellek állják meg a helyüket.

 
Csak igazi modellek felelnek meg
Csak igazi modellek felelnek meg
Fotó: dailymail.co.uk
 
Donatella Versace
Donatella Versace
Fotó: dailymail.co.uk

 

A Daily Mail divatszakértője, Liz Jones is csalódott Donatellában a döntés miatt, bár szerinte a tervezők többsége csak nagyon fiatal és nagyon vékony nőkön szeretné látni a ruháit. Jones hozzátette, hogy a tervezőnő szégyellheti magát azok után, hogy éppen ő hangsúlyozta: ismeri a hétköznapi vásárlókat, és tudja, mit akarnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top