Öltözködjünk

Ünnepi rénszarvasos konty gyerekeknek

Ki mondta, hogy a gyerek haja nem játék? A kislányunknak például készíthetünk karácsonyi rénszarvasos kontyot.
Kattints a képre a galériához!
Kattints a képre a galériához!

Az ünnepekre hangolódva készíthetünk rendhagyó rénszarvasos kontyot a kislányunknak, vagy akár magunknak is, ha bolondos kedvünkben vagyunk. Ehhez nem lesz szükségünk másra, mint néhány hobbiboltban beszerezhető kellékre, pár szál barna pipatisztítóra, hullámcsatokra és egy kontykitömőre vagy zoknira.

A díszítés

Először készítsük elő a rénszarvasos díszítőelemeket. Ragasszunk rá két csatra egy-egy hobbiboltban kapható, játékállathoz való szemet, majd fogjunk egy szintén hobbiboltokban beszerezhető piros pamacsot, és erősítsük rá egy hajtűre. A pamacsot egy vattával kitömött piros anyagdarabbal is pótolhatjuk, a szemeket pedig akár papírra is megrajzolhatjuk. Végül készítsük el a rénszarvas szarvait a pipatisztítókból úgy, hogy az egyik szálat ráhajlítgatjuk a másikra, és szarvformára hajlítgatjuk, majd a felesleget levágjuk.

Ezután készítsük el a kontyot a hagyományos kontykitömős módszerrel: fogjuk lófarokba a hajat, húzzuk át rajta a kontykitömőt, majd oszlassuk el rajta egyenletesen a hajat és fogassuk meg egy hajgumival. A maradék lelógó tincseket sodorjuk meg, tekerjük a konty köré, és rögzítsük hajtűvel. Végül díszítsük fel a kontyot a szemes hajtűkkel, szúrjuk a közepébe a piros pamacsot, és tűzzük fel a tetejére a szarvacskákat. Hát nem édes?!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top