Öltözködjünk

Ízlésrendőrség a suliban: a leggings nem nadrág!

Egy amerikai középiskolában megkérték a szülőket, hogy ne engedjék lányaikat kilógó fenékkel iskolába.

Az amerikai Minnetonka városának egyik középiskolájában a tanárok megelégelték, hogy a tinilányok nem hajlandóak tudomást venni arról a tényről, hogy a leggings nem nadrág, és rövid felsőrészekkel hordják az egyébként harisnyának minősülő holmit. Ízlésrendőrség a suliban: a leggings nem nadrág!

A vezetőség úgy döntött, hogy ugyan nem tiltják be a holmi viselését, viszont a héten kör e-mailt küldtek a szülőknek, melyben nyomatékosan megkérték őket arra, hogy beszélgessenek el lányaikkal arról, hogy ha a leggingshez nem olyan holmit vesznek fel, ami eltakarja a feneküket, az egyenértékű azzal, mintha lemaradt volna róluk egy ruhadarab, és harisnyában mászkálnának.

Bár a szülők többsége egyetért az iskola álláspontjával, a tiniket már jóval nehezebb meggyőzni. Az egyik helyi lapnak nyilatkozó 14 éves lány például arra hivatkozott, hogy azért hordanak nadrág gyanánt leggingst, mivel az kényelmes. Igaz, azt már nem tudta megindokolni, hogy miért ront a kényelmi szinten az, ha olyan felsőt vesznek rá, ami nem hagyja szabadon a hátsó felüket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top