Öltözködjünk

Így rövidítsd le a reggeli készülődés idejét

Neked mennyi idő, amíg reggel elkészülsz? Ha úgy érzed, hogy "túl sok", akkor következő tippek segítségedre lehetnek.

Így rövidítsd le a reggeli készülődés idejétDolgozz előre: Ahelyett, hogy reggel mosnál hajat és vacakolnál a szárítással, csináld meg lefekvés előtt. Így a szárítás macerás részét akár ki is hagyhatod. Fond be a hajad, vagy kösd kontyba. és reggelre strandhullámokkal ébredhetsz.

Ha lefekvés előtt nagyon alaposan arcot mosol, reggel egy nedves törlőkendő is elég lesz. Utána kenj fel fényvédős nappali krémet, és már sminkelhetsz is, vagy ha nem sminkelsz, már indulhatsz is.

Vágass könnyen kezelhető frizurát: Az olyan fazonok, melyekhez sütővas és hajszárító kell, mint például a tömör, egyenes frufru, borzalmasan sok időt vesznek el az értékes reggelből. Vágass rétegelt frizurát, amelyben a legrövidebb réteg is állig ér, így akkor sem fogsz bénán kinézni, ha elaludtad a hajad.

Tudd, hogy hol tartod, ami kell: Tartsd a mindennapi sminkjeidet külön helyen, hogy amikor reggel egy teljesen egyszerű barna szemhéjfestéket keresel, akkor ne kelljen átverekedned magad egy halom glitteren. A másik, amit megtehetsz, hogy krémes termékeket használsz, mert ezeket kézzel is szépen fel lehet vinni az arcra.

 

Ne legyél kényszeres: Ha úgy érzed, hogy csak akkor vagy „összerakva”, ha sütővasat vagy hajvasalót használsz, akkor úgy rövidítheted le a hajaddal töltött időt, hogy csak az arcot keretező tincseket csinálod meg, a többi hajrészre pedig száraz sampont teszel. Az úgysem túl kifinomult, ha minden egyes tincs úgy néz ki, mintha külön fodrász dolgozott volna rajta.

Kérd a profik segítségét: Ha a hajaddal egyszerűen nem lehet mit csinálni, kérj keratinos kezelést a fodrászodtól, azzal nagyon sok időt megspórolhatsz, hiszen egyenessé, fényessé és ezáltal könnyen kezelhetővé teszi a hajat; illetve ha nem szeretsz a szempillád festegetésével reggelente vacakolni, festesd be a szempillád, ezzel is megspórolhatsz egy csomó időt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top