Öltözködjünk

Báli szezonra öltözz Gatsbynek

A Nagy Gatsby című film sikere a figyelmünket ismét a 20-as évek nőies, izgalmas, a határokat feszegető öltözékeire irányította. Ha úgy döntünk, hogy ezt a stílust választjuk buliba, bálba, akkor könnyen beszerezhetjük a megfelelő darabokat.

Újra nagy divat lett az 1920-as évek stílusa! És ki volt ennek az időszaknak az idolja? Coco Chanel. Neve a mai napig összeforr a feminizmus előretörésének, a nők forradalmian új, tabukat döntögető öltözködési, viselkedési stílusának divatba hozásával.

 

Báli szezonra öltözz Gatsby-nek

 

Többek között a rövid, ondolált haj, a kis fekete ruha, a gyöngysorok, a cigarettázás, a napozás az ő lázadásának eredményei. Neki köszönhetjük, hogy nőiességünk hangsúlyozása mellett modernekké, felszabadultakká, egyszersmind “férfiasabbakká” is válhattunk.

Báli szezonra öltözz Gatsby-nek

Az úgynevezett “flapper” stílusnak a lázadó fiatal lányok öltözködését, viselkedését hívták.
Jellemzővé vált a rövidebb, szabad esésű, A vonalú ruha, sok rojttal, gyönggyel, esetleg az anyagával, a csípőnél övszerűen szűkítve.

Báli szezonra öltözz Gatsby-nek

Divattá vált, és azóta is az, a hosszú gyöngysor. A kalapok, fejdíszek számtalan változatban, formában jelentek meg a “bili” jellegűtől a szélesebb karimájú kalapkákig. A fejdíszek gyöngyök, nemes anyagok, tollak variálásával készültek. A boa elengedhetetlen viselet volt a klubokban.

Báli szezonra öltözz Gatsby-nek

 

További infót a korszak stílusjegyeiről és tippeket, hogyan tomboljunk a buliban mi is a 20-as évek stílusában, a Budoir a Butikomban blogban találsz.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top