Öltözködjünk

Egyszerűen öltözködni menő

A kevesebb több. Magyar divattervezők kreációin keresztül mutatjuk be, hogy mennyire az.

Minimalista, azaz egyszerű, letisztult, ám éppen ettől sokatmondó. Az ilyen stílusú darabok általában szürke, fekete vagy fehér, ritkábban élénk színűek, esetleg csíkosak. Karakterüket a szabásvonalak adják. A minimalista irányzat azok stílusa, akik szerint nem a ruha teszi az embert, hanem az ember teszi a ruhát.

NON+, Nativus, Anshaa
         NON+                                     Nativus                                   Anshaa

A bő, lágy esésű top az a minimalista ruhadarab, ami talán a legtöbbünk gardróbjában megtalálható. Szuperkényelmes, de utcai viseletként is megállja a helyét. Lényeges, hogy ilyen szabású felsőt kizárólag szűk szárú nadrággal viselj! Nyáron esetleg sorttal is felveheted, azonban ha a felső hosszabb, mint a sort, elöl tűrd be egy kicsit, hogy látsszon, nem maradt le rólad a nadrág. Ha körte alkatú vagy és a felsőtestedet szeretnéd optikailag erősíteni, akkor a csípőn szűkített modellek a legelőnyösebbek, viszont ha épp derék-csípő vonalon van némi takargatnivalód, akkor bő aljú darabot válassz!

NON+, Nativus, NON+
          NON+                                        Nativus                                         NON+

A melegítőfelső és a tunika keresztezéséből létrejött tunikapulóver igen praktikus holmi: a hideg hónapokban például otthonra, bevásárláshoz vagy szabadidős programokhoz is felhúzhatod kabát alá, enyhébb időben pedig bizonyos esetekben akár az átmeneti kabátot is helyettesítheti.

1975, Anshaa, Zoe Phobic
          1975                                        Anshaa                                   Zoe Phobic

Az elöl rövid, hátul hosszú szoknyák, illetve ruhák mellé becsatlakoztak az ilyen szabású felsőrészek is, melyek a minimalista irányzaton belül jelenleg a legtrendibb darabok közé tartoznak. 170 centis testmagasság felett bármilyen hosszt választhatsz, viszont ha alacsonyabb vagy, figyelj arra, hogy a felsőrész hátul se érjen sokkal lejjebb a térded vonalánál!

Ille-Olla, 1975, Bálint Sára
           Ille-Olla                                      1975                                       Bálint Sára

A szezon nagy kedvence, a köpenykardigán szintén minimalista ruhadarab. A hossz megválasztásakor ugyanarra ügyelj, mint az aszimmetrikus felsők esetében: ha nem vagy magas, a kardigán ne érjen a térded alá!

1975, NON+, Anshaa
        1975                                         NON+                                       Anshaa

A minimalista ruhatár alapdarabja egy hétköznapokban hordható, kényelmes egyberuha, melyet akár a szabása – például a kámzsanyak vagy az aszimmetrikus szoknyarész –, akár valamilyen egyszerű díszítés – például az eltérő színű vagy anyagú ujj, szegély vagy egyéb panel –, mégis egyedivé tesz.

Anshaa, 1975, NON+
       Anshaa                                  1975                                     NON+

Szintén alap a maxiruha, ami lehet teljesen egyszerű, vagy kicsit egyedibb szabásvonalú, a mintás darabokat viszont – a csíkos kivételével – ebből a stílusirányzatból zárjuk ki.   

Nubu, 1975, NON+
    Nubu                                        1975                                        NON+

A minimalista gardróbban mindenképp helyük van a leggingseknek, illetve jeggingseknek. Emellett egy bő, maszkulin szabású nadrág is passzol a stílusba, illetve ez az egyetlen irányzat, ahol az ejtett ülepű nadrágok sem abszolút tiltólistásak. Azért persze csak mértékkel!

NON+, Nativus, NON+
   NON+                                     Nativus                                     NON+

A szoknyafazonok közül az egyenes vagy ceruzaszabású, valamint az aszimmetrikus darabok is beilleszthetők a minimalista szettekbe, már amennyiben egyszínűek vagy legfeljebb kontrasztos panelekkel díszítettek. 

TRAS, Ooh my deer, 1975
     TRAS                                 Ooh my deer                                  1975

A kabát is lehet divatosan minimalista: ilyenkor pelerinben vagy köpenykabátban, esetleg aszimmetrikus hajtású vagy aljú kabátban gondolkozz!

Övek: Judit Takács, fás nyaklánc: YAYA, textilnyaklánc: Musume, karkötők: Zwana, arcos lánc: Koria Design, fagolyós fülbevaló: 1MinD1

Övek: Judit Takács, fás nyaklánc: YAYA, textil nyaklánc: Musume,

karkötők: Zwana, arcos lánc: Koria Design, fagolyós fülbevaló: 1MinD1

A minimalista szettek nem feltétlenül igényelnek ékszerezést, ugyanakkor egészen új karaktert is adhatunk nekik néhány hangsúlyos kiegészítővel. A hangsúlyosság itt nem opció, hanem szinte kötelező: válassz méretesebb, határozott ékszereket, figyelemfelkeltő nyakláncot, feltűnő fülbevalót vagy vastag karkötőket!

Fekete és szürke táska: Agnes Kovacs, háromszög: Zoe Phobic, piros csizma: IcipiCipő, balerina: DYAN, masnis: Tenntre

Fekete és szürke táska: Agnes Kovacs, háromszög: Zoe Phobic,

piros csizma: IcipiCipő, balerina: DYAN, masnis: Tenntre

Táskából és cipőből szintén a karakteres darabok illenek a minimalista ruhákhoz, melyek vagy színükben, vagy formájukban egyedi, hangsúlyos jegyeket hordoznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top