Öltözködjünk

Vége a magamutogatásnak! A szolid az új merész

Giccskirálynők és műnők szelídülnek újabban bájos és stílusos hölgyekké, a makeunder irányzat jegyében. Rögtön elmondjuk, mi is ez az egész.

A makeover kifejezéssel, ha máshol nem, az átváltoztatós műsorok kapcsán szinte mindenki találkozott. Ilyenkor általában egy bizonytalanul, előnytelenül öltözködő, gyakran kimondottan “szürke egér” típusú nőt alakítanak át a szakemberek megfelelő ruhák, frizura és smink segítségével. A makeunder is valami hasonló, ebben az esetben azonban az alap a mesterkélt, merész, olykor kimondottan extrém külső, a végeredmény pedig a stílusosan konszolidált.

Látványos átváltozások

Az utóbbi idők leglátványosabb makeunder átalakulása kétségkívül Nicki Minaj nevéhez fűződik. A popsztár, akinek végjegyévé váltak a giccsesebbnél giccsesebb ruhák és az elképesztő frizurák, újabban letisztultan nőies ruhákban, természetes, sötétbarna hajjal és visszafogott sminkben mutatkozik a nyilvánosság előtt. Szinte rá sem lehet ismerni.

Nicki Minaj, a makeunder előtt és után
Nicki Minaj, a makeunder előtt és után

Rajta kívül eddig nem épp szolid megjelenésükről ismert világsztárok sora, így többek között Rihanna, Beyoncé, Kim Kardashian és Lady Gaga is a makeunder irányzat követőivé váltak. Igaz, esetükben kevésbé drasztikus a változás, illetve inkább csak alkalmakra szól, ettől azonban még nagyon is észrevehető és kimondottan előnyös.

Kim Kardashian, Rihanna, Lady Gaga és Beyoncé - a megszokottnál visszafogottabban
Kim Kardashian, Rihanna, Lady Gaga és Beyoncé – a megszokottnál visszafogottabban

A makeunder trend részeként fogható fel az is, hogy az elmúlt hónapokban mind a külföldi és magyar hírességek, mind pedig a civil nők körében sikk lett a smink nélküli selfie. Emellett rangos magazinok sora, így például a Vanity Fair is közölt már profi fotósorozatot a természetes arcukat a nyilvánosság előtt is vállaló sztárokról.

A divat ráunt önmagára

A brit BBC Three tévécsatorna a makeunder trendre épített valóságshow-t indított, Snog Marry Avoid (magyarul: Megcsókolnád, elvennéd vagy elkerülnéd?) címmel. A műsorban a finoman szólva is extravagáns megjelenésű jelentkezők kapnak a korábbinál nagyságrendekkel konszolidáltabb, mégis divatos külsőt. Az átváltoztatás előtt és után a műsor készítői járókelőket kérdeznek meg, hogy az aznapi epizód főszereplőjét megcsókolnák, elvennék vagy inkább messzire elkerülnék a külseje alapján. Íme, egy részlet az egyik epizódból:

Mintha csak a divatipar ráunt volna saját magára, a sokra, a műre, a mesterkéltre, és letisztultabbra akarna váltani, amit úgy tehet meg a legkönnyebben és a szó szoros értelmében véve legstílusosabban, ha menővé teszi a letisztultat. Akárhogy is, a makeunder az utóbbi idők egyik legszimpatikusabb trendje.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top