Öltözködjünk

Öltözz úgy, mint Lupita Nyong’o!

Új sorozatunkban egy-egy kortárs divatikon stílusát mutatjuk be, és tippeket adunk, hogy a rá legjellemzőbb darabokat hogyan építheted be te is a ruhatáradba. Az első rész főszereplője: Lupita Nyong'o.

A tavaly ilyenkor még szinte teljesen ismeretlen Lupita Nyong’o kenyai–mexikói színésznő a 12 év rabszolgaság bemutatása után egy csapásra az élvonalbeli világsztárok között találta magát. Első nagyjátékfilmes alakításával azonnal elnyerte az Oscar-díjat. Mindemellett divatikonná vált, a People magazin pedig megválasztotta a világ legszebb nőjének. Meg kell hagyni, Lupita stylistjai zseniális munkát végeznek és ritkán hibáznak. Egyedi, megjegyezhető és nagyon szerethető stílust alakítottak ki a színésznőnek, amit érdemes követni.

Lupita stílusának legjellemzőbb vonása, hogy bátran visel élénk, feltűnő, olykor a retinaszaggatás határán álló színeket. Ezeknek a ruhadaraboknak a szabása általában letisztult és határozott, vonalaival is a színt helyezi előtérbe. Gyakran visel fehér alapon valamilyen színes, mozgalmas mintával ellátott darabokat is. Mindemellett a klasszikus fekete-fehér is megtalálható a ruhatárában, ám az ilyen színvilágú holmijainak vagy a szabásvonala, vagy a mintázata szokatlan.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha az esemény, ahol megjelenik, nem követeli meg az estélyi ruhát, a legtöbbször midi hosszúságú egyberuhákban látjuk, de a sortot is szereti. Kedvencei a hegyes orrú, tűsarkú cipők: ezekből hófehéret és feketét is hord, de sokszor láthatunk a lábán a ruhája valamelyik színéhez passzoló, élénk színű lábbelit is. Nyaklánc szinte soha nincs rajta, fülbevalóból a visszafogottabb méretű darabokat kedveli, karkötőt és/vagy gyűrűt viszont majdnem mindig visel.

 Az idei divat kimondottan kedvez azoknak, akik Lupita öltözködési stílusát szeretnék követni. Az itthon is elérhető fast fashion boltokban és magyar tervezők kollekcióiban is bőven találtunk olyan darabokat, melyek a színésznő stílusára hajaznak.

Megnézem
Összes kép (1)

Az élénk színű, illetve a fekete-fehér holmik mellett a szezon egyik vezető trendjének számító pop-art stílusú darabok is tökéletesen passzolnak a Lupita Nyong’o ihlette gardróbba.

Lábbeliből jöhet mindenféle, ami hegyes orrú, tűsarkú és/vagy élénk színű. A színésznő a vörös szőnyegen általában doboztáskákkal jelenik meg, de a stílusához jól illenek a minimalista formájú, élénk színű vagy fényes clutchok, illetve válltáskák is.

Megnézem
Összes kép (1)

Kiegészítőnek hangsúlyos karkötőket, látványos gyűrűket és karika-, valamint kisebb méretű vagy rövid, de csillogó kövekkel díszített fülbevalókat ajánlunk.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top