Öltözködjünk

Öltözz úgy, mint Katalin hercegné!

Sorozatunkban egy-egy kortárs divatikon stílusát mutatjuk be, és tippeket adunk, hogy a rá legjellemzőbb darabokat hogyan építheted be te is a ruhatáradba. A mai rész főszereplője: Katalin hercegné.

Ha Katalin hercegné felvesz egy olyan ruhát vagy kiegészítőt, ami a hétköznapi emberek számára is elérhető, a brit nők gyakorlatilag néhány óra alatt az utolsó darabig elkapkodják az adott holmit az üzletekből. Az ilyen mértékű lelkesedés nyilván túlzás, ugyanakkor tény, hogy Kate-től és az ő stílustanácsadóitól van mit ellesnie minden olyan nőnek, aki elegánsan, kifogástalanul, ugyanakkor mégis fiatalosan akar öltözködni.

Katalin kedvenc színe minden kétséget kizáróan a kék, a leggyakrabban ezt viseli, sötét vagy kobaltszínű árnyalatban. Mégsem ezek, hanem a zöld smaragdos, türkizes árnyalatok állnak neki a legjobban. Pirosat és sárgát ritkábban, de nagyon is megjegyezhető alkalmakkor, illetve módon visel. Gardróbjában mindemellett rengeteg pasztellárnyalatú holmi is található. Szereti a csipkét, nemcsak feketében, de fehérben, kékben, pirosban és egyéb színekben is. A mintás holmik sem hiányoznak a ruhatárából, ám ezeket ritkábban hordja. A leggyakrabban letisztult szabásvonalú egyberuhák, illetve kabátruhák vannak rajta, térdig vagy az alá érő hosszban. Civilben, illetve kevésbé formális eseményeken visel csak sötét színű, szűk nadrágot blézerrel és mintás blúzzal, vagy széltében csíkos toppal.

Megnézem
Összes kép (1)

Katalin legjellemzőbb ruhadarabjaihoz hasonló modelleket a fast fashion boltok kínálatában is bőséggel találunk. Alap a kék ruha, illetve jöhet a piros, a zöld, esetleg egy bájos sárga, és persze a pasztellárnyalatok. A csipkeruha elengedhetetlen, és egy kockás, virágos vagy geometrikus mintázatú darab sem árt. Szintén alapdarab egy sötét színű blézer és egy hozzá illő egyenes vagy szűk szárú nadrág, melyeket ingblúzokkal lehet variálni.

Megnézem
Összes kép (1)

A hercegné leggyakrabban kedvenc, natúrszínű LK Benett tűsarkúját hordja, amivel még ha kissé unalmas is, de divatot teremtett. Az övéhez hasonló modellt szinte minden magára valamit is adó cipőmárka kínálatában találhatsz. A natúrszínű cipőket egyébként is kedveli, akár nyitott orrú, illetve éktalpú változatban is. Fényes anyagú, fekete cipőt szinte soha nem látni rajta, ehelyett általában fekete, nubukbőr tűsarkút visel. Amikor az alkalom lehetővé teszi a kényelmesebb öltözködést, parafa talpú cipőt vagy szandált is felvesz. Mivel idén ez eleve divat, így ilyen lábbelit itthon is könnyedén be lehet szerezni. A hercegné szinte kizárólag csak civilben visel lapos talpú cipőt, ezen belül is mokaszint vagy balerinát.

Mivel státuszából adódóan nem kell túl sok holmit cipelnie, ezért rendszerint doboztáska vagy borítéktáska van a kezében. Mivel azonban egy hétköznapi nőnek ez a táskaméret ritkán elég, a galériában néhány kézitáskát, illetve válltáskát is ajánlunk, melyek tökéletesen passzol(ná)nak Katalin stílusához.

Megnézem
Összes kép (1)

Ami az ékszerezést illeti, Kate II. Erzsébet utasítására kénytelen hordani az angol királyi család ékszereit, amiért azért olyan nagyon nem lehet őt sajnálni. Mindenesetre emellett láthattunk már rajta fast fashion boltban vásárolt nyakláncot ugyanúgy, mint méregdrága dizájnerékszereket. Ami mindezekben közös, hogy szinte egytől egyig kővel díszített, klasszikusan “hercegnős”, csillogó darabok.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top