Öltözködjünk

Lady Gaga és az óriásmackók támadása, avagy a nagy ünnepi kirakatkörkép

Nemcsak mi dekoráljuk ki az otthonunkat és az irodai asztalunkat karácsony előtt, a boltok is igyekeznek ünnepi hangulatot teremteni, és külföldön néha egészen pompázatos megoldások is születnek. Megnéztük, milyen kirakatokkal készültek idén a divat- és kozmetikai márkák Budapesten az ünnepekre, de pár londoni kirakatot is megmutatunk. A klasszikus karácsonyfák és masnik mellett többek között lufikkal és balesetezni készülő kirakati bábuval is találkoztunk.

Lássuk, mit tud London!

Kolléganőink pár hete Londonban jártak, és lefotóztak néhány karácsonyi kirakatot. Íme:

Megnézem
Összes kép (1)

És mi a helyzet itthon?

H&M

Világító karácsonyi feliratokkal, spotlámpákkal, csábos fehérneműkkel és aranyszínű óriásmasnikkal készülődik a H&M az ünnepekre – plusz Tony Benett zeneszerzővel és a Chernek maszkírozott Lady Gagával. Nem egy erőszakos dizájn, ami pozitív, talán csak a fények lehetnének picit kevésbé élénkek, a retinánk védelme érdekében.

Megnézem
Összes kép (1)

Louis Vuitton

A francia márka kirakatai ünnepi díszdobozokkal, masnis-lufis kirakatai a vurstlihangulatot ötvözik a karácsonnyal, ami voltaképpen egészen eredeti megközelítés. Azonban nem pont ettől fogunk kedvet kapni ahhoz, hogy százezrekért vegyünk táskát.

Megnézem
Összes kép (1)

Replay

Hatalmas, világító hópelyhek uralják a kirakatokat, amitől az áru nem is igazán látszik. Persze ez is lehet egy módszer a vevőcsalogatásra: ha kíváncsiak vagyunk a kínálatra is, bizony be kell mennünk az üzletbe.

Nagy karácsonyi kirakatkörkép

Marionnaud

A parfüméria minden lehetséges felületen emlékeztet minket, hogy hamarosan jönnek a mesés ünnepek. Kissé könyvesbolti a hangulat, amiről azonban nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy hátrány vagy előny.

Megnézem
Összes kép (1)

Yves Rocher

Több Yves Rocher-kirakatot is megnéztünk, de lényegében mindegyik üzletük ugyanazt a díszletet alkalmazta: aranyszínű ajándékdobozokból formázott karácsonyfa, rajta egy világító égősorral. Annyira harmonikus a látvány, hogy az embernek kimondottan kedve lesz tőle bemenni az üzletbe.

Megnézem
Összes kép (1)

Silke

A magyar luxusmárka boltjának ünnepi kirakata is nagy kedvencünk lett. Volt benne minden: mézeskalács házikó, télapó, adventi koszorú, műhó, karácsonyfa és még csomó olyan dolog, ami így együtt akár giccses is lehetne. Itt azonban mégsem az. Ez benne a pláne.

Nagy karácsonyi kirakatkörkép

C&A

A C&A ünnepi kirakata a kontrasztokra épít: a papírból és műanyagból készült piros fenyőfák, a fehér háttér és próbababák, valamint a sötét ruhák nagyon pontosan egészítik ki egymást. Egész profi, bár picit talán steril.

Nagy karácsonyi kirakatkörkép

Claire’s

A bizsuboltot gigamasnikkal és lényegre törő, kedvezményeket hirdető plakátokkal dekorálták. A célközönség számára ezek, illetve a kintről is jól látható, karácsonyi árutól roskadozó állványok lehetnek hívogatók, de ünnepi hangulatba ettől nem kerültünk.

Nagy karácsonyi kirakatkörkép

Zara

A spanyol márka karácsonyi kirakatait látványos, mégis minimál stílusban rendezték be: a partiruhákat viselő kirakati babák idén aranyfüggöny és égőzuhatag előtt ünnepelnek. A fejéhez kapó bábu pedig minden bizonnyal az ünnepekkel járó stresszt hivatott megjeleníteni a kirakatban.

Megnézem
Összes kép (1)

Högl, Guess

Kifejezetten diszkrét megoldást választott az osztrák Högl cipőmárka: egyetlen, nem is túl méretes karácsonyfát helyeztek el a kirakatban. Náluk is diszkrétebb azonban a Guess, melynek kirakatában gyakorlatilag semmi sem utal a karácsonyra.

Nagy karácsonyi kirakatkörkép

Stradivarius, Marks & Spencer

Míg a Stradiviarius kirakatát bájos, világító rénszavasokkal, a Marks & Spencerét óriási díszgömbökkel dekorálták. Jelzésértékű mindkettő, de ennyi jelzés éppen elég is.

Megnézem
Összes kép (1)

Desigual, Huckleberry

A Desigual és a Huckleberry is kijátszotta a cukiságkártyát, ugyanis egyaránt egy nagy, illetve egy annál is nagyobb plüssmacit helyeztek el a kirakatban. A Desigual mackójának intenzív jelenléte gyakorlatilag zárójelbe tesz minden mást, ami rajta kívül még ott van a kirakatban, a karácsonyfától kezdve az áruig. A Huckleberryé minden tekintetben barátságosabb darab.

Nagy karácsonyi kirakatkörkép

Burberry, Orsay, Moncler

A brit luxusmárka, a Burberry kirakatát nem nagyon tudtuk a karácsonyi vonalon belül értelmezni, pedig külföldön gyönyörűen kidíszítik a kirakataikat, a magyarországi üzletekbe viszont úgy tűnik, már nem jutott ebből a szándékból. Az Orsay a báltermet imitáló háttérrel nagyvonalúan átlép egy ünnepkört és átemel bennünket is a báli szezonba. Budapest talán legmeredekebb téli kirakatát pedig jó eséllyel a Moncler tudhatja magáénak: nemhogy nem kerülünk tőle ünnepi hangulatba, de egyenesen aggódni kezdünk szerencsétlen kirakati bábu testi épségéért.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top