Öltözködjünk

Matrjoska baba és kábelminták – a magyar divattervezők tavaszi kedvencei

Barackszín, virágos motívumok, habos szoknyák, trükkös szabások – ezekért mind rajongunk a magyar tervezők új kollekciójából. De vajon nekik melyek a kedvenc darabjaik? A Nők Lapja Cafénak elárulták.

Abodi Dóra

“A tavaszi New Rite kollekcióból az egyik kedvenc darabom ez a couture top, ami sok száz kézzel kivágott virággal, igazi aranyhímzéssel és egyedi selyemprintes angyalszárnyakkal díszített és a legpuhább olasz báránybőrből készült selyemmel van kombinálva. A topot már az X-men sztárja, Alexandra Shipp is viselte a vörös szőnyegen, a Rolling Stone Grammy-partiján a Vatican egyedi printes selyemszoknyánkkal.”

Megnézem
Összes kép (1)

Prieston – Nagy Noémi

“Ez a szett a kedvencem a tavaszi–nyári szezonra készült kollekciómból. A Matrjoska baba miatt különösen kedves számomra ez a felső. Kevesen tudják, de az eredeti baba, mely az inspirációt adta, az a saját tetoválásom, ami a csuklómon van. A plasztikus virágos anyag abszolút favorit, egyszerű és nagyszerű.”

Megnézem
Összes kép (1)

USE Unused, Eszter

“Egyrészt azért ez a kedvencem, mert nagyon szeretem a ruha műfajt, másrészt pedig ez a darab egyszerre jelenti nekem a kényelmet és az eleganciát. Friss és modern, kényelmes és nőies. Az anyaga egy elasztikus, strukturált pamutszövet, mely lágyan körbeöleli a testet, a széles pamut ripszalag pántoktól pedig sportossá válik ez az amúgy elegáns nyári ruha.”

Megnézem
Összes kép (1)

Szegedi Kata

“A tavaszi–nyári kollekciómból ez a színes, kábelmintás ruha a nagy kedvencem. Ugyanis teljes mértékben reflektál arra, hogy mennyire fontosak nekem az emberi kapcsolatok, így az sem véletlen, hogy Connections lett a neve a kollekciónak.”

Matrjoska baba és kábelminták - a magyar divattervezők tavaszi kedvencei

The FOUR

“Szívünkhöz ez a Floppy névre keresztelt printelt pulóver áll legközelebb. Tervezése közben szempont volt, hogy karakteresen megmaradjon a 90-es évek pulóvereinek vagány jellege, viszont kulcsfontosságú finomításokon esett át a forma. És ami egy plusz jó dolog benne, az az, hogy úgy, mint az eddigi kollekcióknál, most is elérhető férfi méretezésben is.”

Fotó: Máté Balázs
Fotó: Máté Balázs

Tomcsányi Dóri

“Ebben a szezonban két kézzel festett printet is készítettem, az egyik ez a tükröződő vízfelszínt idéző minta, amely egy nagyon laza anyagra került. Tunikákat és hullámszerűen fodrozódó felsőket készítettünk belőle, de nekem ez a zsebes ingruha a kedvencem közülük. Alig várom, hogy igazán jó idő legyen hozzá.”

Matrjoska baba és kábelminták - a magyar divattervezők tavaszi kedvencei

Papp Laura

Nagyon szeretem ezt a kis bőrtartót, mindig magamnál hordom. Apró tárgyakat tartok benne. Hol sminkes kellékeket, hol zsebkendőt, mindent, ami egyébként szétszóródhat a női táskában. A kiegészítő egyébként az overlap kapszulakollekció része.”

Matrjoska baba és kábelminták - a magyar divattervezők tavaszi kedvencei

Non+, Kiss Sarolta

“Az idei kedvenc saját tervezésű tavaszi–nyári ruhadarabom a kék-fehér csíkos overall. Ez a fazon és színösszeállítás ugyanis pontosan tükrözi a mostani mottónkat: »Válaszd a boldogságot!« – mert meg kell tanulnunk élvezni és észrevenni a jó dolgokat az életben, és tudatosítani magunkban a boldog perceket, órákat, napokat…”

Matrjoska baba és kábelminták - a magyar divattervezők tavaszi kedvencei


A WonderLab tervezői

A Jurekka társtervezője, Járadi Judit

“Tavasztól őszig nálam a Newschool kollekciónk statement darabja, az aquatic hátitáska az első a kedvencek listáján. Élénk, vibráló színe már februárban nyarat csempész a hétköznapokba, még akkor is, ha még a téli fekete holmikat hordom. Ha jobb idő van, akkor a négy kereket két kerékre cserélem, így nagy hasznát veszem a hátitáskának, amibe a laptopom mellett gyakorlatilag bármennyi cuccot képes vagyok bepakolni.”

Megnézem
Összes kép (1)

Csík Orsolya és Monostori Pál – INQ concept

“A tavaszi–nyári kollekciónk tervezésekor egy képzeletbeli, ugyanakkor mindkettőnk számára jól ismert világot próbáltunk körüljárni. Képzeltünk magunknak egy hősnőt, egy fiatal, középiskolás évei végén járó lányt, akinek öltözködését, öltözékekhez való viszonyát fogalmaztuk meg egy négy részre tagolt kollekcióban. Kedvencünknek azt a szettet választottuk, mely hősnőnk nőiességének végkifejlete, ahol ötvözi a divatlapokból kapott impulzusokat nagyszülei »örökségével«. Az áttetsző selyemblúz és sötétkék karcsúsított zakó igazán kecsessé teszi viselőjét.”

Matrjoska baba és kábelminták - a magyar divattervezők tavaszi kedvencei

Kállai Orsi – ursha

“Az idei tavaszi–nyári kollekció a nyers ásványok bűvöletében készült. Alapdarabja ez a pirit fülbevaló és a hozzá tartozó nyaklánc. Rögös felszínében ott a természet ősereje, fémes csillogása vonzza a tekintetet, senki nem tud neki ellenállni. Én sem.”

Matrjoska baba és kábelminták - a magyar divattervezők tavaszi kedvencei

Cakó Kinga

“Nagyon erősen hatnak rám a természet szépségei, a fények, a különböző tájak és napszakok változásai színekben. Ezért ez a ruha a legkedvesebb számomra, mert itt pontosan ez jelenik meg. Az intenzív, akvarellszerűen folyatott színek a lágy esésű muszlin anyagon olyan hatást keltenek, mint Emil Nolde expresszionista festő munkái, ami erősen inspirálta ezt a kollekciómat. Szeretem az ilyen légies, nőies darabokat, amelyek csak sejtetik az alakot.”

 
Megnézem
Összes kép (1)

Hock Judit

“Ez az ékszer a kedvencem, mert könnyed, ugyanakkor elegáns. Napközben is viselhető, de különleges alkalmakkor is szép kiegészítő. Praktikusan nőies, nőiesen praktikus, és ennyi pont elég.”

Fotó: Nádasdy Tamás
Fotó: Nádasdy Tamás

László Bea – Beango

“A kollekcióim minden egyes darabjához gyengéd érzelmek fűznek. Nehéz kiválasztani, hogy melyik a favoritom. Talán a legkarakteresebb szett a nyári kollekcióból. Itt és most klasszikus magassarkúval viselem, csak mert ma ilyen kedvem van, de ugyanúgy viselhető sneakersszel, topánkával vagy éppen lapos szandival.”

Megnézem
Összes kép (1)

Zentai Emese – zemse

“Az új kollekciómat az állatvilág inspirálta, ami sokoldalú és izgalmas. Számomra a kollekció legkedvesebb darabja ez a fülbevaló, amely könnyed, fiatalos, feltűnő, és bárhonnan nézzük, mindig más, izgalmas formát ad ki, ezért megunhatatlan.”

Matrjoska baba és kábelminták - a magyar divattervezők tavaszi kedvencei

Gabo Szerencses

“Nagyon szeretem ezt a ruhát, egyrészt mert trükkös szabása miatt vonzza a tekintet. Az alapanyaga len és selyem keveréke, így természetes, de mégsem gyűrődik. Egyszerre szuperkényelmes és csinos, s attól függően, hogy milyen kiegészítőt választok, viselhetem hétköznap, de a pasztelles tónusok miatt jól illik egy esti programhoz vagy egy elegánsabb alkalomhoz is.”

Matrjoska baba és kábelminták - a magyar divattervezők tavaszi kedvencei

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top