Öltözködjünk

Irreális alkatú kirakati bábu miatt akadtak ki a vásárlók

A bábu testalkata sokkal inkább a rajzfilmfigurákéra emlékeztet, mintsem a valódi nőkére. A rajta lévő fehérneműt azonban mégiscsak az utóbbiaknak akarják eladni.

Egy brit nő, Sarah Hayter készítette az alábbi fotót a New Look márka egyik üzletében kiállított kirakati báburól, mely – finoman szólva – meglehetősen irreális testarányokkal rendelkezik. A nő felháborodottan töltötte fel a képet a divatcég Facebook-oldalára. A látvány sokaknál kivitte a biztosítékot. 

Irreális alkatú kirakati bábu miatt akadtak ki a vásárlók

“Ez förtelmes és szörnyű üzenetet közvetít a befolyásolható, fiatal lányoknak” – kommentálta egy nő a fotót. “Ez egy visszataszító alak, és nem természetes. Az üzlet jobban tenné, ha eltávolítaná” – így egy másik hozzászóló.

“A kereskedőknek komolyan meg kell fontolniuk, hogy az üzenetek, melyeket közvetítenek, szerepet játszanak a fiatal nemzedék testképének, önbizalmának és közérzetének alakulásában” – mondta Rebecca Field, a testképzavarban szenvedőket támogató Beat jótékonysági szervezet kommunikációs vezetője.

A New Look illetékesei reagáltak a kritikára, és megígérték, hogy eltávolítják a kifogásolt bábut az üzletből.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top