Öltözködjünk

6 jó tanács egy plus size lánytól vékonyaknak

A duci lányok épp elég tanácsot kapnak a vékonyaktól. Ha akarják, ha nem. Éppen itt az ideje hát, hogy fordítva is elhangozzék néhány. Ugyanis a vékonyaknak van mit tanulniuk a plus size lányoktól.
  1. Viseld azt, amiben jól érzed magad!

Noha ránézésre semmi gond nincs az alakoddal, mégis elbizonytalanodsz, vajon túl kicsinek tűnnek-e majd a melleid abban a pántos ruhában és vajon túlságosan összenyom-e a földig érő szoknya. Másfajta, de mégis hasonló gondolatok ezek, mint amivel jó néhány plus size lány is megküzd nap mint nap. Pedig a megoldás pofonegyszerű: engedd el a görcsöket és viseld azt, amiben jól érzed magad. Nem kell tömeglányként leélni az életed, trend ide vagy oda, alakítsd ki inkább a saját stílusod. Legyen az tüllszoknya vagy épp keresztbe csíkos felső, ha tetszik, viseld!

  1. Ördögnek a szenteltvíz, avagy élet a salátán túl
6 jó tanács egy plus size lánytól vékonyaknak
Fotó: Soós Bertalan

Tiszteletben tartom, hogy mindent megteszel azért, hogy formában tartsd magad, s ennek fontos része a tudatos táplálkozás is. Azonban hidd el, egy adag sült krumpli vagy egy Rákóczi-túrós még nem fogja romba dönteni a diétádat  napi rutinodat. Az élet nem az önsanyargatásról szól, és a végletek közt valahol ott van az arany középút is. Így felesleges a pánikkeltés, ha te vagy más a környezetedben 200 kalóriával többet merészelt enni a “kelleténél”.

  1. Gyúrunk? Gyúrunk!

Tudom ám, hogy azok a kockák nem a kanapén tespedéstől jelentek meg a hasadon, de a heti 6 edzőtermi becsekkolás (és facebookos megosztás, na meg az instagramos, öltözőtükörben pózolós szelfi) nélkül is tudja ezt mindenki. Sajnos ismerek olyan vékony nőtársadat, nem is egyet, aki bevallotta, már-már rögeszméje lett a konditerem, ahol akár napi 3 órát is eltölt. Ne is menjünk bele, miféle pótcselekvés ez és mi elől menekül, de figyelj arra, hogy ne ess túlzásba, hacsak nem fitneszversenyre készülsz.

6 jó tanács egy plus size lánytól vékonyaknak
Fotó: Stiglincz Gábor
  1. Ez ugye nem kövérít?

Nézzük reálisan, nem vagy kövér (persze ha az lennél sem lenne főbenjáró bűn, sokkal inkább egy állapot). Ha pedig nem vagy kövér, akkor a testhezálló miniruhában sem leszel az, de még akár egy zsákot is magadra húzhatsz, abban is látjuk törékeny alakod. Nem kell az álszent aggodalmaskodás, szokj le róla. Különösen ha duci lány is van a környezetedben! Amennyiben pedig tényleg kövérnek látod magad, az önértékelési gondokra utal és foglalkoznod kell vele, mielőtt elmérgesedne a helyzet!

  1. Visszerek? Pattanások és görbe láb? És?

Telt nőként felsorolni sem tudnám, mennyi megjegyzést kapok, illetve tanácsot, hogyan is kellene hibernálni magam a “magamutogatás” helyett. Pffff. Azt is tudom, noha nincsenek pluszkilóid, de évek óta nem viseltél rövidnadrágot a visszereid miatt, és még a rekkenő hőségben sem lesz rajtad miniszoknya, hiszen görbék a lábaid. Mindenkinek a maga keresztje, szokták mondani. Azonban tanácsom súlytól függetlenül megállja a helyét: ne másoknak akarj megfelelni vagy tetszeni, hanem saját magadnak. A visszereid vagy a görbe orrod pont másodlagos a humorodhoz, az intelligenciádhoz vagy épp a kedvességedhez képest. Az arctalan fotelharcos kommentelők és vadidegenek pedig amúgy sem szerves részei életednek, nem mindegy hát, mit írogatnak/pusmognak?

6 jó tanács egy plus size lánytól vékonyaknak
Fotó: Soós Bertalan

       6. Ne ítélkezz!

Amolyan bónusz tanácsként pedig nyitottságra kérlek: ne ítélkezz felettem, és más kerekded lány fölött se törj pálcát. Attól, hogy más nem edz heti hatszor és 1100 kalóriánál többet fogyaszt, még nem rossz ember. Csak máshogy éli az életét, amihez lássuk be, minden joga megvan. Ugyanis a megalázó megjegyzéseid téged süllyesztenek le igazán, nem azt a nőtársadat, akit éppen szapulsz. Nők vagyunk mind, csak más-más testben, más kinézettel. Önmagad és mások tisztelete alapvető emberi erény kellene legyen, súlytól függetlenül. Ahogy téged s vékony nőtársaidat sem ildomos botsáskának nevezni, úgy a duci lányt se hívd dagadéknak. Ennyire egyszerű a képlet!

A szerzőről

A Milánóban élő Szkiba Zsuzsanna – vagyis mindenki Zsuzskája – magát csak pozitívtestkép-aktivistának és önbizalommentornak hívja. 3 éve naponta segít nők ezreinek, hogy – először a lelküket ápolva, majd divattanácsokkal ellátva őket – jobban érezzék magukat a bőrükben. Hitvallása, hogy egy nő szépségét, értékeit s helyét a világban nem a farmernadrágja mérete határozza meg, hiszen egy nő 42-es méret felett is élhet teljes, egészséges és önbizalommal teli életet. Beauty With Plus nevű weboldala és az ehhez tartozó Facebook-közösség tagjai súlytól s kortól függetlenül kíváncsiak tanácsaira, legyen szó a tükörben látható nő megszeretéséről vagy épp a nagyméretű fürdőruhák divatjának újdonságairól. Internetes naplója vidám, pozitív hangvételű, de olykor komoly témákat feszeget, s célja, hogy minden nő visszanyerje önbizalmát, a tükör pedig ne legyen többé ellenség.

Weboldal: www.beautywithplus.com

Facebook: https://www.facebook.com/cupcakeandpearls

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top