Öltözködjünk

Duciként sem tilos a mintás!

Sokan az apró mintás ruhadarabokat szeretnék kitiltani a kerekded lányok ruhatárából, míg mások szerint épp a nagy minták pakolnak ránk pár plusz kilókat. Na de akkor mi az igazság?

Mielőtt végképp lemondasz egy kiszemelt ruhadarabról, mert XY azt tanácsolta, ne feledd: ahogy minden jó tanács, így a mintákra vonatkozó is sokkal inkább iránymutató, mintsem kőbe vésett “szentírás”. Mindenképp adj egy esélyt, próbáld fel, és úgyis érezni fogod azonnal, hogy kellő magabiztossággal tudnád-e viselni az adott ruhát.

Duciként sem tilos mintásat hordanod!Fotó: stylishcurves.com

Így hordd!

Lehet az leopárdminta vagy kis virágos, ha nem érzed magadénak, az kívülről is látszik majd. A legfontosabb tanács talán az, hogy ne erőltesd, ha nem a stílusod, még ha kedvenc magazinod szerint “kötelező” is. Én a peplum felsővel voltam így, pedig egy időben a csapból is ez folyt, és fel is próbáltam párat (mert esélyt azért adunk!), de mégsem lett a ruhatáram része.

Duciként se félj a mintástól!Fotók: Fashion to Figure / Igigi

Sokan érvelnek a fekete darabok mellett, mondván: azok karcsúsítanak. Ugyanakkor 40 fokos hőségben, lássuk be, nem a legpraktikusabb az összes napfényt magába szívó sötét ruhadarab. Ha pedig már a fazont is figyelembe vesszük, véleményem szerint egy szűkebb fekete anyag sokkal jobban kiadja az imitt-amott felbukkanó “hurkákat”, mint egy mintás darab, ami kaméleon módjára képes lehet elterelni a figyelmet azokról a helyekről, amiket szívünk szerint nem hangsúlyoznánk.

Ahogy összességében minden ruhadarabnál, legyen az mintás vagy egyszínű, az arányok megtalálása a legfontosabb. Minden nő, súlytól függetlenül, az optikai nyújtásra, az arányos test illúziójára törekszik, hiszen ahogy egy 160 cm-es hölgy sem szereti rövidíteni a lábait, úgy egy teltebb nő sem kerekít magán szívesen. A plus size testalkatokról már korábban írtam, így kiindulópontként azt alkalmazzuk, felismerve, mely területeket szeretnénk inkább hangsúlyozni.

Duciként se félj a mintástól!Fotó: gabifresh.com

Mintás anyag kombinálása egyszínűvel optikailag is segíthet és kezdeti mintafélelmünket is leküzdhetjük, ha nem egy leopárdmintás miniruhával kezdjük a kísérletezést. A körte- vagy nyolcasalakúaknak kimondottan előnyös egy sötét ceruzaszoknya és mintás blúz párosítás, míg egy alma alakú plus size hölgy egy sötétebb egyszínű felsőrésszel s mintás rövidebb szoknyával formás lábait hangsúlyozhatja remekül.

Leopárd, virágos vagy geometriai? A választ önbizalmunk, stílusunk és az alkalom hármasa adja meg. Hiszen míg egy hétvégi buliba vagy baráti összejövetelen nem kirívó a leopárdmintás kis ruha–vörös rúzs kombináció (amennyiben magabiztosan viseljük!), addig ezt az összeállítást nem feltétlenül ajánlanám egy állásinterjúra. A ruhagyártó cégek is segítenek a döntésben, hiszen nem láttam még romantikus, fodros ruhát zebracsíkokkal.

Duciként se félj a mintástól!Fotók: loveculture.com / girlwithcurves.com

Keresztbe csíkos? Miért ne?! Az egyik legrégebbi beidegződés szerint a plus size lányoknak tilos keresztbe csíkos ruhát viselniük. Véleményem szerint pedig sokkal inkább az a fontos, hogy a megfelelő vastagságú és arányú csíkos ruhadarabot válasszuk! Alapvetően a szélesebb csíkok előnyösek, de egy fekete-fehér színes csíkkal való kombinációja is remekül mutat akár egy kerekded lányon is!

Egyszínű panel és minta kombinációja: sok ruhadarab már alapvetően egy monokróm és minta keveréséből áll, így például a nadrágok, ruhák hátsó részén vagy épp oldalán lévő sötét, egyszínű rész optikailag is nyújtja az alakot.

Duciként se félj a mintástól!Fotó: Marina Rinaldi

Ha pedig inspirációra vágysz, mert elképzelésed sincs, hogyan állna rajtad, érdemes interneten is szétnézni, elég a “plus size blogger” kifejezésre rákeresni és számtalan összeállítást találhatsz, ami meghozza a kedved a mintákhoz.

A szerzőről

A Milánóban élő Szkiba Zsuzsanna  magát csak pozitívtestkép-aktivistának és önbizalommentornak hívja. 3 éve naponta segít nők ezreinek, hogy – először a lelküket ápolva, majd divattanácsokkal ellátva őket – jobban érezzék magukat a bőrükben. Hitvallása, hogy egy nő szépségét, értékeit s helyét a világban nem a farmernadrágja mérete határozza meg, hiszen egy nő 42-es méret felett is élhet teljes, egészséges és önbizalommal teli életet. Beauty With Plus nevű weboldala és az ehhez tartozó Facebook-közösség tagjai súlytól s kortól függetlenül kíváncsiak tanácsaira, legyen szó a tükörben látható nő megszeretéséről vagy épp a nagyméretű fürdőruhák divatjának újdonságairól. Internetes naplója vidám, pozitív hangvételű, de olykor komoly témákat feszeget, s célja, hogy minden nő visszanyerje önbizalmát, a tükör pedig ne legyen többé ellenség.

Weboldal: www.beautywithplus.com

Facebook: https://www.facebook.com/cupcakeandpearls

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top