Öltözködjünk

Turitrend: őszi gardróbfrissítés a legolcsóbban

Tudtátok, hogy idén hidegben is ér világos színeket hordani? Sőt, virágokat is! A legjobb hír pedig, hogy ezekért az eddig nem annyira jellemző holmikért nem kell vagyonokat kifizetni, mert használtan is elérhetők.

Hideg krémes

Eredetileg a praktikum diktálta azt a szabályt, hogy a hidegebb hónapokban leginkább sötét színeket hordtunk – végül is érthető, hiszen régen sokkal nehezebb volt kimosni a vastag, meleg holmikat. A mostani szuper mosógépek korában azonban már nem kell ilyen nehézségektől tartanunk, úgyhogy nyugodtan követhetjük a winter cream, azaz téli krém elnevezésű trendet. Méghozzá nem csak télen, de már az őszi divatban is.

Turitrend: Őszi gardróbfrissítés a legolcsóbban
Joseph zakó, Gap szoknya, Peacock cipő – Háda, Joi de Vivre pulóver – örökség

Elvileg a cipő is lehet nyugodtan krémszínű, de mi inkább egy arany cipővel tettük teljessé az összeállítást. Azt már csak most vettük észre, hogy az aranyos csillogás milyen szépen visszahozza a szoknya szatén övének fényét.

Forró csokoládé

Tagadhatatlan, hogy a barna telt, étcsoki árnyalatának van egy kellemes melegítő hatása pszichésen. A barna árnyalatai szinte minden évben felbukkannak az őszi divatban, az újdonságot a színre-szín megközelítés jelenti, ami az utóbbi években oly divatos. A tetőtől-talpig kékbe, zöldbe, fehérbe vagy jelen esetben barnába öltözés persze a kifutón mindig jobban mutat és bizonyos színek, például a pink esetében elég durva hatást kelthet a hétköznapokban , de azért lehet vele próbálkozni.

Turitrend: Őszi gardróbfrissítés a legolcsóbban
Day by Birger et Mikkelsen barna ruha – Háda, Levi’s hasított bőr csizma – a modell sajátja

Számos használtruha-üzletben pont szín szerint csoportosítják a ruhákat, úgyhogy ha ez a célunk, sokkal könnyebben találhatunk egymáshoz illő darabokat. Azt javasoljuk, hogy mindenképpen vigyük természetes fény közelébe is a kiválasztott holmikat, mivel a neon alatt nagyon másnak látszódnak a színek.

Azok a szép napok

Bár a lefelé bővülő farmerek és a garbók külön trendként jelennek meg, nem tudtunk ellenállni a kísértésnek, hogy együtt mutassuk meg, mekkora 70-es évek reciklálásról van szó. Illetve persze a flare nadrágok azóta is voltak már divatban párszor, garbót meg mindig hordtunk, főleg hidegben. Mindenesetre most ismét nyugodtan öltözhetünk hippinek, persze azért kicsit modernebb, tisztább és jól fésültebb verzióban. Ha valaki nem tudja, hogy lehet jól viselni ezt a típusú farmert, javasoljuk a Monica Bellucci képek nézegetését, mivel mondott hölgy szinte csak lefelé bővülő nadrágokat hord. A hozzá hasonló alkatú nőknek szinte ajándék ez a trend.

Turitrend: Őszi gardróbfrissítés a legolcsóbban
Trapéz farmer – Zara, Missoni garbó – Háda

Egyetlen hátránya, hogy mivel nem lehet a szárát felhajtani, különböző hosszúságra van szükség a magas- és lapos sarkú cipőkhöz. Pont ezért érdemes turiban megvenni, kilós áron ugyanis körülbelül 1500 forintra jön ki egy farmer, úgyhogy nyugodtan vehetünk kétszer annyit rögtön.

Világító színek

Amikor megláttuk, hogy a neon árnyalatok is visszatérnek az idei ősz divatjában, azért nem az öröm volt az első gondolatunk. Aki már átélte a világító pink, zöld, sárga ruhák népszerűségének első korszakát, az tudja, micsoda esztétikai katasztrófát jelentett többségük. Ez valószínűleg most sem lesz másképp, de ahogy képünk is bizonyítja, igenis lehet csinos, sőt, akár elegáns is a neon szín.

Turitrend: Őszi gardróbfrissítés a legolcsóbban
Next bőrdzseki, H&M szoknya, Navyboot csizma – Háda, Esprit póló – modell sajátja

A megfelelő hatás elérésének titka, hogy a lehető legegyszerűbb holmikkal párosítsuk a feltűnő ruhadarabot. A szürke, fehér és a fekete tökéletesek erre a célra, a mintákat érdemes kerülni ez esetben. Nem tudtuk a bőrdzsekis megoldást kihagyni, annyira jól mutattak együtt, de síma fekete zakóval is tökéletes lenne ez az outfit.

Fagyott virágok

A hideg hónapok hangulatának javításában fontos szerepet játszhatnak a mostantól ősszel-télen is nyugodtan hordható virágminták. Rengeteg a célnak megfelelő darabot láttunk a használtruha-boltokban, de nekünk ez a búvárruhához hasonló, érdekes műszálas anyag jött be a legjobban. Ez a neoprénszerű alapanyag önmagában is erős trend, szeretjük, ahogy a technikai ruházat besompolyog a divatba, őszinte hívei vagyunk az athleisure stílusnak is.

Turitrend: Őszi gardróbfrissítés a legolcsóbban
George ruha – Háda, bokacsizma – Vagabond

Ráadásul aránylag meleg is és az anyag tulajdonságaiból adódóan érdekes módon jelenik meg rajta a virágminta. Minél egyszerűbb a szabása, annál jobb, főleg, ha ilyen erőteljesek a motívumok rajta.

Olvass még a 2015-ös őszi divatról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top