Öltözködjünk

Kapszulagardrób: megmutatjuk, hogyan lehet neked is

Nagyon erős trend mostanában a divat világában a fogyasztás korlátozása és a minél kisebb ruhatár. Bár elsőre furának tűnhet, megvannak a maga előnyei. Az összeállítása azonban némi szakértelmet kíván – segítünk!

Mi ez?

A kapszulagardrób  egy olyan ruhatár, amiben minden egyes holmi felvehető szinte bármelyik másikkal, így a lehető legolcsóbban és legegyszerűbben megoldhatóvá válik a mindennapi öltözködés.

Kapszulagardrób: megmutatjuk, hogyan lehet neked is

Miért?

Valószínűleg felmerül a legtöbb olvasónkban, miért is csökkentené le a ruhatárát néhány darabra szándékosan? Nos, egy kapszulagardrób létrehozásának lehetnek praktikus okai: pénzhiány, gyakori utazás, külföldi munkavállalás, kevés hely, gyorsabb reggeli öltözködés. De olyanok is akadnak, akik számára elvi kérdés, hogy ne legyen sok ruhájuk. Ennek hátterében állhat a környezetvédelem vagy a szociális érzékenység is, de olyat is hallottunk már, hogy a kapszulaöltözködő kevésbé érzi magát kiszolgáltatva a divatnak és az áruházaknak.

Kapszulagardróbhoz először érdemes megismerni valós igényeinket. Mit csinálunk, mikor, hogyan, mit viselünk közben? Ezúttal egy irodában dolgozó, harmincas nőnek állítottuk össze a legszükségesebb ruhatárat az őszi-téli szezonra.

A legfontosabb alapok

Kabát – ebben az évszakban egyik legfontosabb ruhadarabunk, ezért is kezdjük ezzel. Ha valamibe, akkor kabátba mindenképpen érdemes, sőt muszáj befektetni, és garantáljuk, hogy megtérül. Ezért is választottunk egy csinos, időtálló, ám végtelenül praktikus, technikai darabot, ami víz- és szélálló is. (Helly Hansen)

Bőrdzseki – Szerintünk bőrdzseki nélkül nem élet az élet, és ez szintén az a kategória, amire szabad költeni, megéri. Az összeállításunkban szereplőt zakó helyett is hordhatjuk, nadrággal, szoknyával egyaránt csinos. (Mango)

Mi kell egy harmincas nőnek? Kapszulagardrób!

Blézer –Bár mi egy lazább, szmokingkabát jellegűt választottunk, nyilván lehet franciásabb, jobban testkövető zakó is az alapruhatár része. A lényeg, hogy jó anyaga és szabása legyen. (H&M)

Nadrág – A sötét szövet- vagy kosztümnadrág is lényeges, de szándékosan eltértünk kicsit a megszokottól, és egy lazább, kényelmesebb változatot választottunk. (H&M)

Farmer – Sok munkahelyen lehet sötét farmert viselni, úgyhogy nem hagyhattuk ki kapszulagardróbból. Célszerű nem túl tapadós fazont beszerezni, úgy kompatibilisebb az irodai elvárásokkal. (Zara)

Ceruzaszoknya – Az utóbbi évek egyik sikertörténete a ceruzaszoknya visszatérése. Végtelenül praktikus, mert szinte mindenkinek jól áll, és örök darab. (Marc Cain)

Csíkok és színek

Csíkos felső – A franciás, csíkos felső kötelező eleme minden nő ruhatárának. Lehet fekete, sötétkék vagy piros, de egy mindenképpen kell belőle. (F&F)

Csíkos blúz – Először fehér blúzban gondolkodtunk, de aztán megláttuk ezt a hosszában csíkos darabot, és annyira jól illett az többi ruhához, hogy bevettük őt is a buliba. (H&M)

Kardigán – Bár ez a kardigán fekete, és igazából szürkét akartunk, de annyira vékony, hogy átlátszik rajta az alatta lévő holmi, így világosabbnak tűnik. Merinógyapjú, így finom meleg, nemcsak csinos.(H&M)

Mi kell egy harmincas nőnek? Kapszulagardrób!

Kasmírpulóver – Egy igazán szép pulóvert is mindenképpen akartunk a válogatásba, és úgy gondoltuk, ha már az alapdarabok között olyan sok a sötét színű, itt hozzunk be erősebb színeket. (Marc Cain)

Színes, ujjatlan ruhák – A variálhatóság egyik feltétele jelen esetben a ruháknál az ujjatlan fazon, így ugyanis hordhatók és változtathatók az alájuk vett blúzzal, felsővel. Visszafogottabb igények esetén természetesen szürkében, sötétkékben és feketében is tökéletes. (Zara és Mango)

Kiegészítők

Cipők – Legnagyobb meglepetésünkre a cipők mennyiségének csökkentésénél kezdtünk először valódi fájdalmat érezni. Hogy mondhatnánk le a bokacsizmáról? A sportcipőről? De kemények voltunk, és redukáltuk a legszükségesebbre: lapossarkú oxford, hosszú csizma és magassarkú. (Vagabond)

Mi kell egy harmincas nőnek? Kapszulagardrób!

Táskák – Bevalljuk, bizony a táskáknál sem voltunk vidámak. Nem lesz könnyű kettővel kibírni ezt a szezont, de ha ez a feladat, akkor így lesz. Egy dekoratív, de praktikus shopperrel és egy alkalmibb átvetőssel túlélhetünk. (Massimo Dutti, Mango)

Sapka-sál-kesztyű – Tekintettel az időjárásra, a melegítő kiegészítőknek is ott a helyük a kapszulagardróbban. (Zara)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top