Öltözködjünk

Star Wars: a divattervezőket is megihlette Az ébredő Erő

A karácsony előtt mozikba kerülő Csillagok háborúja VII: Az ébredő Erő nemcsak a filmvilágot tartja izgalomban. Ezúttal híres brit divattervezők, Agi & Sam, Bobby Abley, Christopher Raeburn, J.W. Anderson, Nasir Mazhar, Peter Pilotto, Phoebe English, a Preen és Thomas Tait ünneplik a film divatra gyakorolt hatását.

Az idei tél folyamán a Lucasfilm egy különleges brit divatkezdeményezésről rántja le a leplet, mely a kortárs kultúra egyik legmaradandóbb kreatív erővel bíró alkotásának, a Csillagok Háborújának a feltámadását ünnepli. A decemberi premier előtt tíz londoni székhelyű divattervező a Csillagok Háborúja: Az ébredő Erő által ihletett egyedi ruhákat tervezett, az eladásokból származó bevétellel pedig egy kórházat támogatnak a Star Wars: Force for Change című jótékonysági kezdeményezés nevében.

A férfi és női ruházattal foglalkozó divattervezőket felvonultató csapatban van Agi & Sam, Bobby Abley, Christopher Raeburn, Claire Barrow, J.W. Anderson, Nasir Mazhar, Peter Pilotto, Phoebe English, a Preen by Thornton Bregazzi és Thomas Tait is.

Megnézem
Összes kép (1)

Minden tervező alkotott egy limitált példányszámú unisex pulóvert és pólót, melyeken a Csillagok Háborúja: Az ébredő Erő motívumait és hangulatát megidéző egyedi minták láthatóak. A ruhák kizárólag a Selfridges áruházakban és webshopokban elérhetőek november 19-től, az ezekből származó összes bevételt a londoni Great Ormond Street kórház beteg gyerekek megsegítésére létrehozott alapítványa kapja.

Ezen kívül minden tervező alkotott két kifutóra szánt szettet is, melyeket szintén a Csillagok Háborúja: Az ébredő Erő ihletett, a vázlatokat pedig a híres brit divatillusztrátor, Richard Kilroy vetette papírra. A kész darabok egy nem mindennapi bemutatón lesznek láthatók Londonban november 26-án, mely után a rajongók egy online aukció keretein belül meg is vásárolhatják a ruhákat a www.starwarsfashion.london oldalon (a bevételt ez esetben is jótékony célokra ajánlják fel). A brit szépségipar kreatív szakemberei is támogatják az eseményt: különféle sminkeket mutatnak be, köztük Pat McGrath, a világhírű sminkmesternek, egyben a Max Factor kreatív igazgatójának a munkáit is. Pat a Max Factorral együtt tervezett a film karakterei és témái által inspirált sminkeket.

A közreműködő tervezők száma és sokszínűsége jól demonstrálja a Csillagok Háborúja egyetemes vonzerejét és a filmek időtálló kreatív erejét. “Mindenki számára tartogat valamit, hiszen vizuálisan nagyon ösztönző” – mondta Bobby Abley.

“A Csillagok Háborúja rendkívül aktuális, annak ellenére is, hogy egy teljesen más világban játszódik” – mondta J.W. Anderson.

A Csillagok Háborúja: Az ébredő Erő című filmet 2015. december 18-án mutatják be a magyar mozik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top