Öltözködjünk

Így a legegyszerűbb! – tavaszi kapszulagardrób, minimalista stílusban

Közeledünk egy új évszakhoz, mindenki alig várja már a tavaszt, de azért még egy darabig hideg lesz. Ezt az időszakot a legnehezebb átvészelni: már mindenki unja a téli ruhatárát, de muszáj rendesen felöltözni. Megmutatjuk, hogyan frissítheted fel a szekrényed a legegyszerűbben, minimalista stílusban.

Erősségek

Ha valamiből kevés van télen, akkor azok az erős, eleven színek. Februárra már mindenki alig várja az első rügyeket, a fű zöldjét, a nárciszok, tulipánok sárgáját. Ezért elsőnek harsogó, harapható árnyalatokat választottunk, hiszen a minimalista stílus ezeket nem zárja ki, mint ahogyan az egyszerű, például csíkos mintát sem. Az élénk árnyalatok remekül működnek feketével, sötétkékkel és szürkével is – tehát a legtöbb ruhatárban már egyébként is megtalálható darabokkal. Ráadásul a későbbiekben gond nélkül felvehetjük őket tavaszi vagy nyári kiegészítőkkel.

Kabát – Helly Hansen, kardigán, sárga nadrág, csíkos szoknya – Marc Cain, piros nadrág – Mango

További hatalmas szerencse, hogy válogatásunk egy része még a téli kollekciókhoz tartozik, ezért az elkövetkező hetekben szívderítően olcsón megvehetjük őket a leárazásokon. A kabát után például már hónapok óta vágyakozunk, micsoda gyönyörűség lehet reggelente belebújni… Piros nadrággal és sárga kardigánnal pedig végképp teljes a boldogság.

Gyengédségek

A tél vége, kora tavasz legjellemzőbb árnyalatai a természetben azért még a pasztellek, hiszen az elején azért még csak szép nyugisan, átmeneti stílusban indul be a buli. Persze attól függetlenül nem kell az egyébként az év színeként tündöklő rózsakvarcnak és derűs kéknek mindig csak magában állnia, nyugodtan párosíthatjuk őket más árnyalatokkal is.

Kardigán, ruha, szoknya – Marc Cain, kék ing – Mango, rózsaszín blúz – H&M, nadrág – H&M

A pasztellek nagy előnye, hogy csodásan nyugtatják a szemet, kellemes hangulatot teremtenek, és pompásan működnek a már említett fekete, sötétkék, szürke alapdarabokkal is. Segítségükkel simán átcsusszannunk a tavaszba, azután pedig a nyárba, szép fokozatosan melegíthetjük ruhatárunkat az időjárással együtt. Ezek a halvány színek különösen praktikusak lesznek a nagy melegben, mivel akkor pont ellenkező hatást keltenek: mint a fagylalt, hűsítenek majd.

Finomságok

A hátizsák a 2016-os év egyik nagy visszatérője lesz a felnőtt nők ruhatárában, a minimalista stílusú öltözékekhez pedig különösen jól passzol. Kellenek a világosabb, könnyebb sálak is, hiszen azért még nem lehet pucér nyakkal nekivágni a világnak, de a fekete már egyre szomorúbb és unalmasabb így a tél vége felé, ezért cseréljük például kékre vagy rózsaszínre.

Hátizsák, napszemüveg – Zara, rózsaszín sál – Marc Cain, kék sál – Mango cipő – TOMS

A nap ugyan még nem süt nagyon sokat, de azért egy dögös napszemüveget bármikor meg tudunk indokolni. A slip-on cipők idén is divatban maradnak, egy ilyen vagy ehhez hasonló, fémes árnyalatú darab pedig szinte bármelyik – akár élénkebb, akár pasztellesebb – minimál stílusú szettben bevethető.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.