Öltözködjünk

Giorgio Armani nagy bejelentést tett

Az Armani-csoport idei téli kollekciójának elkészítéséhez már egyáltalán nem használnak állatszőrmét – jelentette be Georgio Armani.

A 81 éves divatcsászár keddi közleményében luxusmárkája irányvonalára hivatkozott, amely különös figyelmet fordít a környezet és az állatok védelmére. Az Armani-csoport idei téli kollekciójának elkészítéséhez már egyáltalán nem használnak állatszőrmét.

A Fur Free Alliance (Szőrmementes Szövetség) elnöke, Joh Vinding szerint a divatvilágot évtizedek óta formáló Armani bejelentése azt bizonyítja, hogy a divat jövője az együttérzésben és az innovációban rejlik.

A Humane Society International állatvédelmi szervezet Armani ígéretét “erőteljes üzenetnek” nevezte, amely leszögezi, hogy “szőrméjükért megölni az állatokat sohasem divatos”.

Stella McCartney brit divattervező már hosszú ideje követi a “vegetáriánus trendet”, kollekcióihoz se szőrmét, se állatbőrt, sem tollat nem használ.

Hugo Boss, Tommy Hilfiger és Calvin Klein már szintén elkötelezték magukat a szőrmementes divat mellett, ám a Fendi, a Michael Kors és a Moschino továbbra is árul szőrmés ruhadarabokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top