Öltözködjünk

8–12 éves kislányoknak adtak fürdőruha-választási tippeket – botrány lett belőle

Meglehetősen felnőttes cikket közölt egy kislányoknak szóló amerikai magazin a fürdőruhákról. Sokan nem hagyták szó nélkül.

A Discovery Girls nevű amerikai újság 8–12 éves kislányoknak szól. Ebben jelent meg nemrégiben egy cikk, melyben testalkatok szerint adtak tippeket a tökéletes fürdőruha megválasztásához. Pont úgy, akár a felnőtt nőknek. Minimum meggondolatlanság volt.

A cikk hatalmas felháborodást váltott ki a közösségi oldalakon, rengetegen kritizálták, sokan köztük az újság célcsoportjába tartozó kislányok anyukái.

Fotó: Twitter

A magazin alapítója, Catherine Lee a Facebookon közzétett közleményében kért bocsánatot. Elismerte, hogy hogy egy olyan cikk, mely bizonytalanságot kelt a lányokban a saját testképükkel kapcsolatban, nem jó cikk, és meg kell kérdőjelezni. “Mi is hibázhatunk, de mindig készek vagyunk tanulni a hibáinkból” – fogalmazott.

Vannak azonban, akiket a bocsánatkérés nem hatott meg: “Nem akarom, hogy egy magazin megmondja a kilencéves lányomnak, hogy mitől érezze magát magabiztosan a fürdőruhájában. Egyelőre még nem is gondol arra, hogy nem kellene magabiztosnak éreznie magát benne” – írta egy anya.

Forrás: Jezebel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top