Öltözködjünk

Paparazzielhárító ruhát fejlesztettek ki

A sztárok életét megkeserítő lesifotósok ellen eddig legfeljebb hatalmas napszemüvegekkel és hegyomlás méretű testőrökkel védekzhettek a hírességek. Egy ruhagyártó azonban most olyan kabátokat és sálakat fejlesztett ki, amellyel el lehet venni a kedvét a hívatlanul az ember arcába vakuzó paparazzóknak.

A Betabrand nevű amerikai cég különleges megoldásairól ismert. Hozzájuk fűződik többek között a DARPA Hoodie nevű kapucnis felső is, amelynek különlegessége, hogy szabásmintáját azzal a szoftverrel készítették, amelyet a Pentagon védelmi fejlesztésekkel foglalkozó ügynöksége, a DARPA használt a lopakodó bombázó tervezéséhez.

Legújabb ötletük a Flashback Photobomber nevű kollekció, amelynek lényege, hogy különleges, fényvisszaverő bevonata miatt szinte lehetetlen a viselőjéről normális fotót készíteni. Persze, a megoldás csak akkor működik, ha a fotósok vakut használnak, azonban így az esti bulikra, partikra induló celebek könnyen megakadályozhatják, hogy előnytelen képek készüljenek róluk.

Ennyi látszik a dzseki viselőjéből (Fotó: Betabrand.com)
Ennyi látszik a dzseki viselőjéből (Fotó: Betabrand.com)

A modern fényképezőgépek a vaku villanását követően a visszaérkező fény mennyiségéből számolják ki az expozíciós értéket. A ilyen fényvisszaverő anyagok azonban átverik a kamerákat, mivel így a gép arra kényszerül, hogy a nagy mennyiségű beérkező fény miatt sötétebbre korrigálja a képet, ezért az eleve sötétebb részletek gyakorlatilag láthatatlanok lesznek a képen.

Hasonló módszeren alapul az a hazánkban is néha látható – teljesen illegális – megoldás, amikor az autók rendszámát fényvisszaverő festékkel utólag kezelik, így azok olvashatatlanok lesznek a vakut használó traffipaxok számára.

Egyelőre nem tudjuk, hogy vásárolt-e már a Photobomber dzsekiből bármelyik híresség, de aki szeretne, az 228 dollárért (kb. 65 000 forint) hozzájuthat a lesifotómentes élet garanciájához.

További cikkek a jövő ruháiról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top