Öltözködjünk

Ezek voltak 2016 legnépszerűbb ruhái és kiegészítői

A Polyvore idén is közzétette, hogy weboldala látogatottsága alapján mik voltak a legmeghatározóbb divattrendek a mögöttünk álló évben. A márkák esetén úgy tűnik, nagyobb a szemünk, mint a szánk – jobban mondva a pénztárcánk –, a celebek terén pedig némileg borítékolható sikereknek lehettünk tanúi és alakítói.

A Polyvore éves jelentését az oldal keresései, a felhasználók és látogatók oldalon belüli böngészései, az összeállításokhoz kiválasztott ruhák, kiegészítők, fotók és más dekorációs elemek népszerűsége alapján készítették el. Miután témájában nemzetközi szinten is az egyik legnépszerűbbről van szó, érdemes figyelni rá, milyen trendeket jeleznek előre, és milyen összefoglalókat készítenek az elmúlt időszakokról. 

Mi is az a Polyvore?

Az oldalon ezernyi inspirációt találsz a divat, a szépségápolás, sőt a lakberendezés területéről . A szetteket az oldal saját stylistjai és persze felhasználói állítják össze egy óriási adatbázisból, amiben a luxus divatházaktól kezdve a fast fashion márkákon át a vintage ruhák tárházáig és alig ismert brandekig mindent megtalálsz. És igen, te is összeállíthatsz millió egy szettet magadnak, amiknek darabjait aztán, ha akarod, egyből meg is vásárolhatod.

A weboldal ugyanis másfelől gyűjtőoldalként funkcionál a témába vágó webshopok számára, ami nekünk jó, mert egy helyen látjuk minden valamire való márka kínálatát, nekik pedig persze, hogy jó, ha látjuk a kínálatukat.

 

Celebek

Múlt évben még Rihanna ült a képzeletbeli trónon, idén azonban már változott a helyzet, és a weboldal által kiosztott Legnépszerűbb Női Divatikon díját Kylie Jenner zsebelhette be, akinek stílusa felől 34%-kal többen érdeklődtek, mint az énekesnőé iránt. A beauty birodalmat is építgető celebritás sikerében nem meglepő módon a családtagok is osztoztak és ezúttal nemcsak átvitt értelemben. Kendall Jenner a harmadik, Gigi Hadid pedig a negyedik legnépszerűbb női divatikon lett. Az ötödik helyen Selena Gomez áll.

Kylie Jenner persze nem csak sminkjeivel, öltözködésével is inspirálta a nagyérdeműt. A bomber dzsekik és overallok idei népszerűségéért sokat tett a hölgyike, de rövid topjai, szűk, magas szárú csizmái és szűk, mélyen dekoltált ruhái is széles körben váltak must-have darabokká.

Get The Look: Kylie Jenner

 

De ne feledkezzünk meg a pasikról sem, akik legalább olyan ihletforrást jelentenek a csajok ruhatárára, mint a modellek. Justin Bieber hasonlóan járt, mint Rihanna, csak őt nem Kylie, hanem Harry Styles taszította le az első helyről. A One Direction alapítótagja durván beelőzte népszerűségben, ugyanis 56%-kal többen érdeklődtek iránta 2016-ban. A második helyre persze még így is elég volt a népszerűsége Justin Biebernek, akit Rihanna pasija, Drake követ – esetében jót tett népszerűségének kapcsolatuk se veled-se nélküled jellege, ami miatt folyamatosan zsizsegett a net a nevüktől. Drake-re idén 31%-kal több keresés érkezett, mint egy évvel korábban.

REQUESTED: Grunge day with Harry

 

David Bowie év eleji halála mélyen megrázta a zeneipart. Művésztársai és rajongói mellett pedig, úgy tűnik, jóval szélesebb körben támadt érdeklődés munkássága iránt, mivel a teljes (eddigi) év adatait nézve ő lett a negyedik legnépszerűbb férfi híresség. Ötödikként szintén egy One Direction tagot üdvözölhetünk, Niall Horan, a fiúbanda ír származású gitárosa jutott még be a top 5-be.

A hús-vér hírességek mellett a képregények, filmbéli karakterek és más kitalált személyek körében is felmérték, kik voltak a legnépszerűbbek 2016-ban. Harry Potter, akinek nevével fémjelezve mostanában sorra jelennek meg a sminkcuccok, toronymagasan vezet. Őt követi a Disney klasszikus Hamupipőke- és a Gossip Girls- (Pletykafészek) főhősnője, Blair Waldorf. Utóbbi már csak amiatt is érdekes, hogy a divatérzékeny sorozat már négy éve véget ért, az akkori utolsó divat szerinti szettek azonban még mindig inspirációt jelentenek a trendkövetők mai táborának. A negyedik legnépszerűbb alak, aki az idei halloweeni kosztümcsatát is megnyerte, a Batman képregény gonosz hősnője, Harley Quinn volt, ötödikként pedig a 2005 óta újra futó Doctor Who (Ki vagy doki?) sorozat főhősét köszönthetjük.

Harry Potter

 

Divat

A divatházak versenyét a Gucci nyerte, Boston Bag táskája után áhítoztak a legtöbben. Őt követi a Chanel, klasszikus Boy Bag kézitáskája a legnépszerűbb terméke. Harmadik helyen a Valentino divatház áll, esetében egy cipő dobogtatta meg a szíveket; nem véletlen, hogy a Rockstud sneaker utánzatával van tele minden cipőüzlet mostanság.  A TOP5-be rajtuk kívül a Fendi és a Givenchy került még be, mindegyikük egy-egy kézitáskával. Érdekes látni, hogy a legnépszerűbb öt luxuscikkből négy kézitáska – nem véletlen hát, hogy a luxustáskák jó befektetésnek számítanak manapság.

Ezek voltak 2016 legnépszerűbb ruhái és kiegészítői

A ruhaneműk esetén is felállították a népszerűségi ranglistákat, külön kezelve a felsőket, a nadrágokat és szoknyákat, valamint a kabátokat és lábbeliket. Ha egy szettbe szeretnénk sűríteni az idei trendeket, akkor a következő összeállítást vegyük fel: váll nélküli felső skinny farmerrel, Adidas Superstar sneakerrel és bomberdzsekivel. Ezek voltak ugyanis az egyes kategóriák legjei, közülük az Adidas cipője toronymagasan vert minden csini magassarkút. Az athleisure trend népszerűsége amúgy is tetten érhető: a cipők terén nemcsak az első, de a második és negyedik helyen is sportcipő áll. Az előbbi esetén szintén konkrét típusról van szó, a Nike-tól az Air Max Thea edzőcipőről, utóbbinál pedig általánosságban a platform sneakerek előzték be a többi típust.

Athleisure

 

A harmadik helyre egy eléggé megosztó, de nőies lábbeli ékelődött be, ez pedig az átlátszó sarkú vagy felsőrészű bokacsizmák és szandálok csoportja, amiket többek között Kim Kardashian, Kylie Jenner, Taylor Swift és Victoria Beckham is szívesen viselt különböző alkalmakra. Top 5-ös lett a térd fölé érő csizma is, a közelgő téli leárazásokkor így tessék figyelni a cipőüzleteket, érdemes lesz lecsapni egyre minden divatkövetőnek – ha még nem tette meg.

It's All Clear Now

 

A felsők terén a váll nélküli pólók mellett Melania Trump egyik kedvence, az óriásmasnis blúz volt nagyon népszerű, ezt a derekat alig takaró kapucnis pulcsik és mellények követik. Érdekes, hogy egy ennyire értelmetlen, rosszul funkcionáló ruha must-have darab lehetett. Hiszen ha hideg van, lefagy a derekunk, ha pedig meleg, simán megsülünk a pulcsiban. Mindenesetre egy hajszálnyival keresettebbek voltak még a rövid topoknál és a vállakat szabadon hagyó felsőknél is.

Úgy tűnhet mostanra már mindenkinek van bomberdzsekije, aki él és mozog, ha mégsem, akkor az csak azért lehet, mert egy műszőrme kabátra esett az illető választása. Ők ugyanis a legnépszerűbb darabok kategóriájukban. Létezik persze náluk jobb befektetés is, a bőrkabátok ugyanis harmadikak a ranglistán, és esetükben bizton állítható, divatban voltak, vannak és lesznek továbbra is. Igaz, még javában a télben vagyunk, előremutatásként szólunk: tavaszra szerezzetek be egy teveszín trencskót. Időtálló darab szintén, aminek divatosságát a Polyvore listája is igazolta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top