Öltözködjünk

Olimpikonról mintázták az első hidzsábos Barbie-t

A sportoló maga is szeretett Barbie babákkal játszani kislánykorában.

Ibtihaj Muhammad vívó volt az első amerikai sportoló, aki a muszlim nők hagyományos viseletében, hidzsábban versenyzett az olimpián, 2016-ban. A csapatban olimpiai bronzérmet szerzett vívó arról is ismert, hogy saját ruhamárkát indított a muzulmán vallási előírásoknak megfelelő, mégis trendi öltözködést kedvelő nők számára. Mindezek ismeretében egyáltalán nem túlzás, hogy az első hidzsábos Barbie babát Ibithajról mintázta a Mattel.

Getty

A hidzsábos Barbie a Sheroes kollekció legújabb darabja, melyben női példaképekről mintázott babák találhatók. Készült már ilyen baba többek között Ashley Graham plus size modellről, Gabby Douglas olimpiai bajnok tornászról és Misty Copeland balettművészről is.

Getty

Amikor Barbie-val játszottam, elképzelhettem és álmodhattam arról, hogy ki lehet belőlem. Imádom, hogy a kapcsolatom Barbie-val körbeért és most saját, hidzsábos babám van, mellyel a lányok következő generációja eljátszhatja a saját álmait” – fogalmazott Muhammad.

A hidzsábos Barbie jövőre kerül majd a boltokba.

Buzzfeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top