Öltözködjünk

A melltartóknak is lejár a szavatosságuk

Te mennyi ideig hordod a melltartóidat? Észreveszed, ha elhasználódtak? A szekember elmondta, mire kell figyelni.

„A melltartóknak is van szavatossága és eltarthatósága, ahogy minden másnak” – hívta fel a figyelmet  Lyn Lewis, a Journelle fehérneműmárka vezérigazgatója.

Még ha tökéletes méretű  és jó minőségű is egy melltartó, a használat során akkor is megnyúlik, kitágul és elérkezik az a pont, amikor már nem ad kellő tartást. Olyan lesz, mintha nem a megfelelő méretű cipőt viselnéd.

Hogy mennyi idő egy melltartó élettartama, az értelemszerűen nagyban függ attól, hogy milyen gyakran hordod. Ha majdnem mindennap ugyanaz a melltartó van rajtad, akár egy hónap alatt is tönkremehet, de ha 4-5 darabot váltogatsz, akkor akár egy évig is bírják.

(Giphy)

A szakember tanácsa, hogy amikor új melltartót vásárolsz, olyat válassz, melyen a pántot még bőven behúzhatod. Idővel, ahogy nyúlik, erre szükség is lesz. Amikor viszont a pánt elkezd lecsúszkálni és behúzni sem lehet már jobban, ideje kidobni a melltartót.

A szivacsok szintén elhasználódnak a viselés során: ha ráncokat, gyűrődéseket fedezel fel a melltartó szivacsán, akkor a holmi szavatossága szintén lejárt.

Sok múlik a melltartó anyagán és kialakításán is, a pamut-, illetve a megerősített varrásokkal ellátott melltartók általában sokkal tartósabbak, mint a csipke vagy vékony anyagú modellek.

(Giphy)

A melltartóid élettartamát meghsszabbíthatod, ha megfelelően karban tartod őket. A szakértők szerint minden harmadik viselés után érdemes kimosni a melltartót, méghozzá lehetőleg kézzel.

Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top