Öltözködjünk

Le kellett ragasztania mellbimbóit az iskolában a tinilánynak

Nem vett fel melltartót a felsője alá egy 17 éves diáklány, baj lett belőle az iskolában.

Egy 17 éves amerikai diáklány, Lizzie Martinez válla leégett a napon, ezért, hogy a pántok ne dörzsöljék a bőrét, nem vett fel melltartót egyszerű, oversize felsője alá, amelyben iskolába ment. Nem talált ebben semmi különöset, ám egyszer csak behívatta az irodájába az iskolai fegyelemért felelős Violeta Velazquez, és közölte vele, hogy az egyik tanár hallotta, amint a fiú osztálytársai a melltartója hiányán nevetgélnek. Ezek után felszólította a lányt, hogy vegyen fel egy trikót a felsője alá. Lizzie ezt meg is tette, Velazquez azonban nem volt elégedett az eredménnyel, ezért sebtapaszokat kért az orvosi szobán, hogy a lány azokkal ragassza le a mellbimbóit.

Ebbe a felsőrészbe kötöttek bele (Fotó: Lizzie Martinez)

A tini nagyon zavarban volt a történtek miatt, és üzenetet írt az édesanyjának. Az asszony azonnal érte ment az iskolába. Az intézmény több illetékesével is beszélt, akik mindannyian kissé más változatban adták elő a történetét. Bár Lizzie nem vétett az öltözködési szabályzat ellen, azt mondták, „figyelemelterelő” volt a megjelenése.

Lizzie úgy érzi, a teste miatt szégyenítették meg, mintha azt akarták volna éreztetni vele, hogy problémát jelent, amiért nagyobbak a mellei, mint a legtöbb lánynak az iskolában.

Az iskolafelügyelet elismerte, hogy az intézménynek másképp kellett volna kezelnie a helyzetet, és intézkedéseket tesznek az ügyben, hogy legközelebb ne történhessen ilyen.

Diana Greene, az iskolafelügyelet vezetője azt javasolja, hogy az intézmény öltözködési szabályzatába vegyék be, hogy a diáklányoknak kötelező melltartót viselniük. Lizzie Martinez és édesanyja szerint azonban ez nem jó ötlet, hiszen nem lenne tisztességes azokkal a lányokkal szemben, akik kényelmetlenül érzik magukat melltartóban.

Yahoo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top