Öltözködjünk

Öltözéke miatt nem engedték felszállni a buszra

Másfél órát kellett az iskola előtt üldögélnie a hidegben

A raefordi India Middleton úgy indította el lányát, a tizenhat éves Makhighát az iskolába, hogy álmában sem gondolt volna arra, hogy az öltözete miatt lesznek problémái. Délután négy óra körül azonban Makhigha telefonált, és elmondta, hogy az iskola igazgatóhelyettese nem engedi fel az iskolabuszra, mert nem helyénvaló a ruházata.

Ahogy a dühös anyuka által a Facebookra feltett fotón is látszik, a lányon az egyik vállát szabadon hagyó pulóver, farmernadrág és -dzseki, illetve bakancs volt.

Fotó: Facebook/India Middleton

Mire India a munka után a lányáért tudott menni, addigra az iskolában senki nem volt, Makhigha viszont a tíz fokos hidegben didergett a középiskola előtti padon. Az édesanya elmondása szerint beszélt az igazgatóhelyettessel is, aki, mikor az asszony felvetette, hogy miért kell a női test minden részét szexualizálni, egyszerűen lecsapta a telefont.

Fotó: Facebook/India Middleton

Bár sok kommentelő kiemelte, hogy a lány öltözékével semmi különösebb gond nincs, India elsősorban azt nehezményezte, hogy ha már Makhigha egész nap az iskolában lehetett fedetlen vállal, akkor miért nem engedték, hogy biztonságban hazajusson, és miért nem a következő iskolai napon intézték el a dolgot.

A Hoke County High középiskola azóta közleményt adott ki:

„Nem próbáljuk mentegetni az igazgatóhelyettest, mert nyilvánvalóan rossz döntést hozott. A legjobb megoldás az lett volna, ha engedi, hogy a lány felszálljon a buszra. A vezetőségnek meg kell értenie, hogy ha leszállítja az iskolabuszról az egyik tanulót, addig felelős a biztonságáért, amíg a szülő érte nem jön.”

Forrás: Yahoo

Kiemelt képünk: Facebook/India Middleton

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top