Öltözködjünk

Szakadt farmere miatt alázták meg az iskolában a polgármester lányát

Csupán az egyik térde látszott ki, mégis megalázták az egész osztály előtt.

Egy floridai tinilány a lenti fotón látható, divatos, térdénél szakadt farmernadrágban ment iskolába. A történelemóra kellős közepén az intézmény egyik férfi alkalmazottja lépett az osztályterembe, és közölte a lánnyal, hogy gondolnia kell a fiúk hormonjaira is, amikor összeállítja az öltözékét. A lányt a nap hátralévő részére büntetésből felfüggesztették, nem vehetett részt az órákon.

Amikor édesanyja, a megyei polgármester Melissa McKinlay megtudta, hogy mi történt, nagyon kiakadt, és egy Facebook-bejegyzésben adott hangot felháborodásának.

Ezt a farmert kifogásolták az iskolában (Facebook/Melissa McKinlay)

„Már elnézést, de micsoda? Talán egy másik farmert kellett volna viselnie. De miért is kellene azzal foglalkoznia, hogy egy bizonyos módon öltözködjön azért, hogy gátat vessen a fiúk potenciális viselkedésének?” – tette fel a kérdést az anya.

A nő hangsúlyozta, a lányának csupán az egyik térde látszott ki, mégis őt alázták meg az egész osztály előtt. A fiúkra, akik rövidnadrágban voltak és mind a két térdük látszott, senki sem szólt rá.

McKinlay szexizmussal, áldozathibáztatással és lánya megszégyenítésével vádolja az iskolát.

Miután a történet nyilvánosságra került, sokan támadták azzal a polgármester asszonyt, hogy inkább meg kellene tanítania a lányának, hogy tartsa be a szabályokat. A nő ezt is megválaszolta.

„A lecke, amit megtanítottam neki, az, amit számtalanszor elmondtam a nőknek is a megyében a képviselői munkám során, nevezetesen, hogy ha egy fiú valaha bántja, zaklatja, megtámadja vagy megerőszakolja, az nem az ő hibája, és soha nem lehet ráfogni az öltözékére” – írta McKinley. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top