Öltözködjünk

Cipője miatt büntették a tanárok a 14 éves diákot

Nem megfelelő cipője miatt zavartak ki az osztályból egy 14 éves diákot egy angliai iskolában, akit emiatt négy órára el is különítettek a többektől.

Kizavarta óráról az angliai Walbottle Campus 10. osztályába járó egyik diákot egy tanár, mert szerinte a fiú a cipőjével megsértette az iskola öltözködési szabályzatát. A 14 éves fiú anyja, Carol Close elmondta, hogy a fekete cipőt a Marks and Spencerben vásárolták.

Az iskola október óta szigorúbban veszi az öltözködési előírást, tilos az edzőcipő. Az ominózus lábbelit tavaly még gond nélkül viselhette a fiú az iskolában; amikor ezt szóvá tette, akkor a tanár azt mondta neki, hogy „már nem tavaly van”. Szerinte a diák lábán lévő cipő edzőcipő, ezért négy órára kitiltotta az osztályból.

Boy kicked out of class for wearing 'unacceptable' M&S school shoes

Parents have said teachers are enforcing the new uniform code like a 'military academy', as a year 10 pupil spent four hours out of class.

A szülők szerint a tanárok azokat a diákokat, akik nem az iskola előírásának megfelelő ruhában mennek iskolába, különválasztják a többiektől, és az osztálytermeken kívül adnak számukra feladatot. Az elszeparált diákok nem beszélhetnek egymással, és csak minimális szünetet tarthatnak a büntetésként szánt feladatok között.

Az egyik szülő szerint az iskola úgy működik most, mint egy katonai akadémia, ahol ha egy diák vét az öltözködési szabályok ellen, akkor elszeparálják. Kerry Lord vezető tanár szerint a szigorú öltözködési szabályok egy „magasabb színvonalú kultúra” részét képezik, ami a diákok teljesítményét is javítja.

A cipője miatt eltiltott fiú végül az egyik 15 perces szünetben talált egy másik tanárt, aki szerint a cipője teljesen rendben van, így 4 óra után szabadulhatott a különfoglalkozásról. Később az iskola elismerte, hogy a srác cipője megfelelt az előírásnak, és hiba volt őt így büntetni.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top