Család

Csőtopban, szaggatott farmerben és pizsamában is járhatnak a diákok suliba egy kaliforniai kerületben

Anti-dress code-ot hirdetett több kaliforniai gimnázium, ahol ezentúl olyan lazán kezelik a diákok öltözködését, mint sehol máshol az Államokban.

Míg sok iskola azért kerül a hírekbe, mert túl szigorú öltözködési szabályokat ír elő a diákjainak (elsősorban a lányoknak), egy kaliforniai kerület azzal vívta ki a figyelmet, hogy ezentúl szinte fittyet hány a diákok öltözködésére. Az Alameda Unified School District iskolái a 2018–19-es tanévben mindössze annyit várnak el a tanulók ruháitól, hogy „takarják el a nemi szerveket, a feneket, a mellbimbókat”. Ja, és lehetőleg ne áttetsző anyaggal.

Az új szabályok szerint ezentúl senkit nem lehet azért megróni vagy hazaküldeni, mert pánt nélküli csőtopban, haspólóban, lyukas farmerben, jógaleggingsben, melegítőben vagy akár pizsamában ment be az óráira. Ugyanakkor minden olyan ruhadarab, amin agresszióra bujtó feliratok vannak, tiltólistán marad, ahogy a fürdőruhák is (még szerencse).

A kaliforniai iskolák azt remélik, ha ebben a kérdésben lazábbak lesznek, a diákok jobban koncentrálnak majd a tanulásra. És ezután nehezebb lesz lázadónak tűnni a gimiben.

foxnews

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top