Család

A szülőknek vezetett be dress code-ot egy iskola

A pizsama, a hajcsavaró és a hálósipka is tiltólistás.

A Houstonban található James Madison gimnázium döntéshozói megelégelték, hogy a szülők nem képesek tisztességesen felöltözni, amikor gyerekeikkel megjelennek az iskolában. Sokan akadtak, akik reggel például úgy, ahogy voltak, pizsamában kísérték be gyerekeiket az iskolába. Épp ezért az intézmény dress code-ot vezetett be a szülők számára.

A James Madison középiskola (Forrás: Google Maps)

Carlotta Outley Brown levelet írt a szülőknek, melyben közölte, hogy ezentúl nem léphetnek be az iskola területére hálóruhában vagy alig takaró holmikban. Tilos a mini, a haspóló, a sort és a lógó fenekű nadrág, de a hajcsavaró, a hálósipka, a főkötő és a zuhanysapka is.

„Az új szabályozás célja, hogy felkészítsük és mindennap emlékeztessük a gyermekeinket arra, hogy megfelelő ruházatot kell viselniük, ha belépnek egy épületbe, elmennek valahová, jelentkeznek egy állásra, vagy meglátogatnak valakit” – fogalmazott az intézményvezető.

A szülök között akadnak, akiknek nem tetszik az új szabályozás. A sajtó arról számolt be, hogy egy anya egyik nap nem adhatta be lányát az iskolába, mert pólóruhát és fejkendőt viselt.

Zeph Capo, a Houstoni Pedagógusszövetség elnöke is úgy gondolja, hogy az iskola túl messzire ment. Azzal egyetért, hogy alig takaró ruhában ne mehessenek be a szülők az iskolába, azt azonban már nevetségesnek tartja, hogy többek között a hajcsavaró is tilos.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top