Öltözködjünk

Le lehet nyugodni, végre itt a vegán cipő!

Bár véleményünk szerint mindenkinek a vegánügye, hogy mit fogyaszt, illetve milyen anyagokból készült ruhaneműt hord, egy élelmes divatmárka lecsapott a fogyasztói társadalom testén kráterként tátongó piaci résre.

Természetesen értjük, hogy a vegán cipő nem tartalmaz sem állati bőrt, sem állatok testrészeinek felhasználásával készült ragasztót, festékanyagot vagy hasonlót, de azt gyanítjuk, valaki a Hugo Bossnál picit túltolta a biciklit.

A ma bemutatott férficipőről annyit lehet tudni, hogy része a vállalat fenntarthatósági jövőképének, amelynek lényege, hogy termékeiket úgy tervezik és gyártják, hogy az alapanyagok beszerzésével a lehető legkevésbé terheljék meg a környezetet. Sőt a hulladékanyagokat is felhasználják, így a különleges cipőhöz például az ananászpálma leveleinek rostját. Ezt az anyagot egyébként Piñatexnek nevezik, amely szóban a harmadik hangot érdemes inkább spanyolosan ny-nek vagy nj-nek ejteni, érthető okokból.

Jól néz ki, és a környezetet is kíméli – de ilyen cipő már létezett korábban is, mégsem hívták vegánnak (Fotó: Hugo Boss)

A cipőt szintén növényi alapú festékekkel színezik – négy színben lesz majd kapható –, és még arra is odafigyeltek, hogy a lábbeli doboza 100 százalékban újrafelhasználható és biológiailag lebomló rostokból, a cipőfűző pedig valódi gyapotból készült, és a cipőt lélegző pamuttal bevont belsővel is ellátták. A vegáncipőt a cég weboldala szerint 348 dollárért (valamivel több mint 94 ezer forint) lehet majd megvásárolni. A hülyének is megéri!

Ezenfelül egyedül azzal van gondunk, hogy ezt a cipőt miért kell vegánnak hívni, amikor például nevezhették volna környezetbarátnak is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top