Öltözködjünk

Így válassz menyasszonyi ruhát, ha alacsony vagy!

Tudtad, hogy az alacsony testalkat is tűnhet magasnak és légiesnek? Csupán néhány szempontot kell szem előtt tartanod.

A plus-size testalkathoz hasonlóan alacsony lányok esetében is a legfontosabb szempont, ha menyasszonyi ruhát választanak, hogy nyújtsák a sziluettet: rafinált szabásvonalakkal és átgondolt díszítésekkel.

Bátran választhatsz nagy szoknyás ruhát!

Körmendy-Szomoru Kata menyasszonystylist szerint, ha alacsony, ámde arányos alkat vagy, nagy szoknyás fazonú ruhát is választhatsz anélkül, hogy összenyomná az alkatodat: „A nagy, királylányos szoknyánál arra figyelj, hogy a bősége mérsékeltebb legyen, ne keltse azt a hatást, hogy szélesebb, mint amilyen hosszú, mert még alacsonyabbnak fogsz tűnni. Nagy divat most a vízfodros szoknya, ez sem egyértelműen tiltólistás, de inkább olyan fazonok közül válogass, ahol a fodrok függőleges irányhoz közelítenek, ne vízszintesen fussanak.”

Kerüld a hatalmas uszályt és a sellő fazont!

Szakértőnk tanácsa, kerüld a hatalmas uszályt, a sok anyag ugyanis nem előnyös, ha alacsony vagy, mert elveszhetsz a részletekben: és fontos, hogy téged vegyenek észre, ne csak a ruhát. A sellő fazonnal is jobb óvatosan bánnod, mert vízszintesen megtöri az alakot, te pedig ugye sokkal magasabbnak akarsz tűnni.

Megnézem
Összes kép (5)

Az A vonalú ruha igazi befutó lehet

Az A vonalú ruha, minden testalkaton jól mutat, de alacsony lányoknál a lehető legjobb választás. Kata szerint, főként körte típusú lányoknak az A sziluettű ruha nyújtó, karcsúsító hatása garantált, főként ha egybe szabott a felső és szoknya rész is: „Ha keskeny vállak is párosulnak ehhez a sziluetthez, akkor egy csónak nyakú megoldás csodákra képes. Ha pedig kedveled a dekoltázsod, nyugodtan hangsúlyozd, akár egy szív vonalú, pánt nélküli ruhával, akár egy V nyakkivágással, ami szintén nyújtó hatású.”

Magas derékvonal, hosszú lábak

Pici lányoknál gyakrabban előfordul, hogy a felsőtest arányaiban hosszabb, mint a lábak. Kata mindenkit szeretne megnyugtatni, mert ez jól ellensúlyozható egy megemelt derékvonalú ruhával, így máris centiméterekkel hosszabbnak tűnnek majd a lábaid. Alacsony menyasszonyoknál is érvényes az örök érvényű szabály, hangsúlyozd, ami előnyös, amit kedvelsz magadon, és leplezd, amit kevésbé szeretsz.

A magasra fésült konty is nyújtja az alakot

A frizurával is sokat lehet csalni. Kata elárulta, amennyiben az arcformád is megengedi, kérhetsz a fodrászodtól olyan frizurát, amely felfelé építkezik. De vigyázz, mert ebben az esetben érdemes a fátylat a konty alá rendezni, mert ha nagyon a fejtetőre kerül, szintén összenyomó hatása lehet. Egy törékeny alkatú menyasszony elveszhet egy hatalmas, fejtetőre rendezett fátyol alatt.

Kicsi lánynak kicsi csokor

A csokor, a menyasszonyi ruha legfontosabb kiegészítője, egyáltalán nem mindegy, milyen. Kicsi lányok kezében jobban mutat a kisméretű csokor. Szakértőnk szerint a nagy, terebélyes csokrok nemcsak kényelmetlenek és nehezek, hanem még előnytelenek is.

A tűsarok biztosan a barátod?

Sokan gondolják úgy, ha alacsonyak, elegendő egy tűsarkú cipő, és máris 12 centiméterrel a föld felett járhatnak. Az esküvőre készülve jobb ezt kicsit átgondolni. Ha egyébként sem vagy magas sarkúhoz szokva, valószínűleg nem tudsz magabiztosan mozogni egy ilyen cipőben. Kata tapasztalata, hogy a maximum 7 centiméteres sarokmagasság az, ami valóban kényelmes, egy ilyen topánban egész nap jól fogod magad érezni, még a táncparketten is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top