Öltözködjünk

Tömérdek pénzért lett a Michael Kors a Versace új tulajdonosa

Irgalmatlan mennyiségű pénzért vette meg a Michael Kors a Versace olasz luxusmárkát birtokló vállalkozást.

Az elmúlt évek legnagyobb tranzakciója lett a divatvilágban, hogy az amerikai Michael Kors Holdings divatcég 2,2 milliárd dollárért megvásárolta a Versace olasz luxusmárkát tulajdonló céget. A vételár több mint 605 millió forintnak felel meg.

Az új tulajdonos azt tervezi, hogy 200-ról 300-ra növeli a Versace üzleteinek számát világszerte, ezzel kétmilliárd dollár fölé növelve a cég forgalmát. A hangsúlyt a cipőkre és a kiegészítőkre akarják helyezni, melyek összértékesítésen belüli aránya a mostani 35 százalékról 60 százalékra nőne.

Egy chicagói Versace-üzlet kirakata szeptember 24-én – Forrás: Scott Olson/Getty Images

Új márka, új név

A Michael Kors tulajdonosai bejelentették azt is, hogy a cég nevét Capri Holdings Ltd.-re változtatják, mert a cég már több luxusmárkát is birtokol, a Jimmy Choo cipőmárkát például tavaly szerezték meg.

Az eladás után a Versace család a Capri Holdig részvényese lesz, ugyanis a 2,2 milliárd dolláros vételárból 150 milliót a cég részvényeivel fizet ki az új tulajdonos.

A Versace márkát Gianni Versace 1978-ban Milánóban alapította. Az olasz divatdiktátor 1997-es meggyilkolása után húga, Donatella vette át a divatház kreatív irányítását. 

Index/Bloomberg

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top