nlc.hu
Otthon
Készíts saját fûszerdobozt, s nem kell többé fûszert venned!

Készíts saját fûszerdobozt, s nem kell többé fûszert venned!

Alakítsd át kedvenc csereped élõ fûszerdobozzá, így saját termesztésû fûszereid ablakpárkányod díszévé válnak!

Otthonodban nevelt fűszernövényeid egészségesebbek és ízletesebbek lesznek bármilyen piacon kapható társuknál akár hagyományos élő földet használsz, akár olyan új – termőföld nélküli – technológiát alkalmazol, mint amilyet a Grorox fejlesztett ki. Nagyon sok érv szól a földmentes módszer mellett , lássuk melyek is ezek:

A legnyomósabb ok, hogy az új módszer mellett dönts növényeid egészsége és tisztasága. Ha rendszeresen gondozod fűszerkertedet, a várt eredmény nem marad el: örömmel tölt majd el a tény, hogy a földmentes rendszerben hamarabb arathatod le a termést, mint korábban tetted. Ráadásul az ily módon termesztett növények sokkal ízletesebbek lesznek, s a termőföldből származó kártevőktől is végleg elbúcsúzhatunk. Végül de nem utolsósorban örökre megszabadulunk a termőfölddel járó piszoktól és nehéz munkától.



Mi is pontosan a Grorox?

A Grorox borsószem nagyságú szervetlen darabokból álló közeg. Porózus „bogyók” egyvelege, amelyek megtartják a folyadékot és levegőt, így segítik növényeid fejlődését. Szervetlen anyagból készül, így semmilyen betegséget illetve kártevőt nem tartalmaz és kitűnő környezetet biztosít a gyökerek egészséges fejlődéséhez.


Keress egy közepes méretű tárolót!

Te is biztos hamar rájössz, hogy a műanyag edények jobban őrzik a nedvességet az agyagcserepeknél, bár az előbbiek általában nem olyan mutatósak. Az agyagedények porózusak, falukon a folyadék nagy része elnyelődik. Győződj meg róla, hogy az általad kiválasztott cserép alja zárt, vagy olyan tömítővel rendelkezik, ami megvéd a víz elszivárgásától.
Miután megtaláltad a megfelelő edényt öblítsd át a Groroxot kevés vízzel, hogy eltávolítsd róla az esetleges szennyeződéseket. Ezután töltsd bele a keveréket a cserépbe, úgy hogy az edény falának háromnegyedéig érjen . Végül egyengesd el a nedves anyagot, így azonos állagú „táptalajhoz” jutsz.



Termőföldmentes „táptalajt” használsz?

Ha igen, akkor szükséged lesz termőföldmentes hydroponic tápoldatra, ami vízzel vegyítve segíti növényeidet a gyors fejlődésben. Ebben az esetben régi, hagyományos föld–alapú növényvédő terméked sajnos már nem felel meg, hiszen azt alacsonyabb érzékenységű és -ásványianyag tartalmú termékekhez fejlesztették ki.


Vesd el kedvenc magjaidat két nedves papírtörülköző közé!

Óvatosan tedd rá a magokat az edényben levő Grorox tetejére, s ha a növény csírázni kezd szórj a tetejére is a bogyókból egy keveset! Használd a speciális tápoldatot és öntözd fűszernövényeid rendszeresen.
Kedvenc fűszereink közül az oregano, a zsálya és a kakukkfű különlegesen szépen nőnek az új környezetben, s kifejezetten jól mutatnak napsütötte konyhák ablakpárkányán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top