nlc.hu
Otthon
Gepárd a nappaliban, zebra a hálóban

Gepárd a nappaliban, zebra a hálóban

Világszerte egyre népszerûbbek az állatmintás textíliák. A ruhadarabok mellett megjelentek a lakásokban a leopárdmintás, tigris- és zebracsíkos bútorhuzatok, ágynemûk és takarók. Tévedés ne essék, ezek a textíliák nem állati bõrbõl készülnek, alapanyaguk többnyire pamut, illetve bársony.

Miért olyan népszerűek ezek a darabok? – kérdezhetnénk. A tervezők és a forgalmazók szerint az állatmintás textíliák sikere annak köszönhető, hogy életszerűek, izgalmasak, vadságot és melegséget sugároznak, és harmonizálnak a legkülönbözőbb lakásbelsőkkel. Egy finom tónusú, gazdagon árnyalt leopárdmintás bútorhuzat szinte bármilyen színű környezetben jól mutat, a zebracsík pedig egyaránt passzol klasszikus és modern felfogásban kialakított belsőkhöz. Az egzotikus benyomást már néhány párna vadállatbőrbe bújtatásával elérhetjük, bátrabbak akár egész szobájukat kialakíthatják kisebbfajta vadonként.

Az állatmintás textilek színvilága gazdag és melegséget sugároz, a kávébarna, a rozsdavörös, a bronz, a réz és arany, illetve a fahéj és kávébarna színek meleg tónusúak, ezért egy ilyen helyiségben azonnal otthon érezzük magunkat, kényelemben és biztonságban.




  • A fekete szín eleganciát, finomságot kölcsönöz a szobának, a fémszínek, amilyen az arany, ezüst, réz és bronz, varázslatos ragyogással élénkítik a belsőt. Egy állatmintás ágynemű a hálószobában inspirálóan hat az elemi ösztönökre, főleg ha a tapéta, a bútorhuzatok és a kiegészítők is ezt az üzenetet erősítik. A fürdőszobában is jól mutatnak az állatmintás anyagok, ilyenek lehetnek a törülközők, a zuhanyozó függönye, a csempe mintázata.


  • Kiegészítőként bronz-, arany- vagy krémszínű szappantartók, függönykarikák, bojtok jöhetnek szóba, amikhez jól illenek a nádból vagy pálmából készült, fonott kosárkák és tárolók. A konyhába is belophatjuk a vadon színeit és mintáit, a bútorokon, asztalterítőn és szalvétán is jól mutatnak, és még az étvágyunkra is jótékony hatással lehetnek.


  • Bátran használhatunk fonott nádkosarakat és szalvétatartókat is. A nappaliban a bútorhuzatok mellett a szőnyegek, faliszőnyegek és a függönyök idézhetik az állati szőrméket, s mindehhez jól passzol egy sötétebb árnyalatú, kávé- vagy fahéjszínű tapéta.


  • Bronz- vagy aranykeretes képek, festmények, állatfotók jól mutatnak a falakon, a polcokra, asztalokra pedig bátran rakjunk gyertyákat, bőrből, fából vagy fémből készült egzotikus dísztárgyakat.

  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top