Otthon

Uniszex szoba

Mind a fiúk, mind a lányok örömmel fogadják majd az ötletet. Ráadásul ez nem csak nagyszerû szobaberendezés, de rengetegféle játék lehetõségét is nyújtja majd nekik.




Kezdhetjük egy hóbortos, várost ábrázoló, papírból vagy kartonból készített határoló fallal, vagy egy aranyos, a játékvárosba illő fiókos szekrénnyel, ami a „városka” határát képezi majd. A sima fiókos szekrényből is varázsolhatunk színeset és mintásat, ha átfestjük. De rajzolhatunk vagy festhetünk, akár a gyerekekkel közösen is, utcai jelenetet egyik, vagy akár az összes falra, a boltokat pedig elnevezhetjük róluk, mint például „Kati vegyesboltja”, vagy „Peti bábszínháza”.

Szafari

A szafaristílusú szobához válasszunk enyhén hullámos anyagú papírtapétát, vagy textilt állatos mintával. Ha ilyet készen nem találunk, ezt is elkészíthetjük magunk, olyan módon, hogy az általunk, színes papírra vagy textilre rajzolt és kivágott állatfigurákat ragasztjuk rá az egyszínű papír-, vagy textiltapétára. A falak lehetnek kékek, sárgásbarnák, vagy elefántcsont színűek. Csináljunk ugyanilyen színű, vagy hasonló, állatos mintázatú párnákat, és használjunk ehhez illő kárpitszövetet. A sarkokba pedig tegyünk kitömött, plüssállatkákat: tigrist, oroszlánt, zsiráfot, elefántot. Használjunk színes padlószőnyeget, és keretezzük be a gyerekek egy-egy alkotását a falra. Lehet, hogy még oroszlánokat is tudnak rajzolni!






Rusztikus kabin


Majdnem minden gyerek imád kempingezni, és a hegyekben túrázni. A hegymászás, csónakázás, horgászat és a természet rengeteg ötletet adhat a gyerekszoba dekorálásához. A rusztikus szobához válasszunk kényelmes plédeket, flanel anyagokat, és rönkfából, vagy fenyőből készült ágyakat. A kiegészítők lehetnek például hegycsúcsokat, fenyőtobozokat, leveleket ábrázoló fotók, poszterek, matricák vagy rajzok. Ha tudunk, szerezzünk egy robosztus külsejű régi utazóládát a játékok tárolására. Ilyen szobából ki akarna vakációzni menni?






Esőerdő


Készítsünk színpompás válaszfalat. A jó kézügyességű és barkácsolásra is hajlandó szülők ráfesthetik a falra az esőerdő fáit, a kék színű plafonra kúszó indákkal. Tegyünk fel zöld színű kárpitokat és dzsungelmintás szőnyegeket. A párnák legyenek állat- vagy ugyancsak dzsungelmintásak.






Vad színek


Kezdjük egy vadul színes játszószőnyeggel, és igazítsuk ehhez a szoba többi színét és formáját. Használjunk mindenhol élénk színeket! Például fessük a könyvespolc minden polcát más színűre, és tegyük ugyanezt az ágytámlákkal, fiókok külsejével, és széklábakkal. Keressünk olyan textíliát, amivel kiegészíthető a szőnyeg, és segítségével egy egységgé lesz az egész szoba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top