Otthon

Készíts illatos narancsot!

Az ünnep hangulata testet-lelket elvarázsoló élmény. És míg a szemet kényeztetjük, szaglószerveinkrõl gyakran megfeledkezünk. Szeretnénk, ha orraink is megkapnák a magukét.




A narancsokat átkötöd rubinszínű szalaggal, mintha bonbont csomagolnál. Szépen elrendezve teletűzdeled szegfűszeggel a hibátlan, dundi narit, majd a tetejére, ahol összecsomóztad a szalagot, 3-4 centis kis fenyőágat teszel, magyalt (utcán, bárhol tudsz csippenteni a fáról), pirinyó arany csengettyűt, mini aranygömböket.





Ezeket szépen elrendezve ráfűzöd a lelógó szalagra, majd a magyalt és a fenyőgallyat csomóval hozzárögzíted a narihoz, és erős aranydróttal rögzíted a tetejére (fordított U alakban, nagyon jól megtartja). Ezután megkötsz egy négyes masnit, a lelógó szalagvéget V formára vágod. Végül szalagot fűzünk a narancs és a masni közé, és ezzel fellógatjuk. Remek dísz lehet, ha egy csinos ágra téve többet egymás mellé felakasztasz, kupola formában nagyon jól mutat. Én mindig adok egyet a szomszédasszonyomnak, így az adventi hangulat hozzá is időben megérkezik






Fűszerkoszorú, fűszergömb


A legillatosabb karácsonyi konyhadísz. Pici koszorúalapba a következőket szépen elrendezve szurkáljuk bele: dió, mandula, fahéjrúd, vaníliarúd. Pirinyó papírzacskókba tegyünk szegfűszeget, és fenyőágat. A dió, mandula közepét kössük át aranyzsinórral, a fűszerrudakat is aranyzsinórral tekerjük át, és kis masnival kössük össze, ugyanígy a szegfűszeges zsákocska száját is ezzel az aranyzsinórral díszítsük.

Szúrjunk drótot a dióba, mandulába, és a többi hozzávalót is ezzel rögzítsük. A gömböt hasonló hozzávalókkal (kivéve a zsákocskát, ehelyett fűzzünk 2-3 centis gyöngysorokat) készítsük. Tűzzük a fűszereket hungarocelgömbbe, kössünk masnit a tetejére, és lógassuk fel színes szalaggal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top