Otthon

A szelíd tûz és a hírnév

A tûz ereje, méltósága több ezer éve megbabonázta az emberiséget, s a mai napig alapvetõ életelemként ég érzelmeinkben és mindennapjainkban.




Testünket, ételünket melegíti, őselemként alakítja, illetve pusztítja környezetünket. Jó energiákkal megszelídítve azonban hű szolgánk maradhat ez a teremtő erővel rendelkező gyógyír, mely által hírnevünk bár szelíd tűzzel, de sokáig ég.

A Feng Shui öt alapeleme közül – a Fa, a Tűz, a Föld, a Víz és a Fém -, melyek mind a jin és a jang harmonikus találkozására törekszenek, a Tűz kimondottan jang (férfias, meleg, világos) elemnek számít.





A Tűz erősíti a Föld elemét, mely energiaáramlás szempontjából a chi (testünkben áradó életenergia, melyet az öt elem önt formába) egy egészen káros csatornája is lehet, amennyiben rossz irányítás alá kerül. Ezt kiküszöbölve azonban anyagi javaink gyors gyarapodását is szolgálhatja. Nézzük hát, hogyan szelídül meg és erősödik a Föld és a Fa eleme a Tűz által!






Az elemek találkozása lehet negatív és pozitív is. A Tűz és a Föld násza jó esetben gazdaggá tesz, és jólétünket erőíti, rossz esetben azonban betegségek és balesetek okozójává válhat. A Fa negatív erejének elsimítására is kiválóak a tüzes elemek, illetve az azt képviselő tárgyak egy épületen belül, amelyek által elkerülhetők a viták, a jogi összetűzések és a rosszindulatú pletyka, illetve kellemes, új kapcsolatok várhatók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top