Otthon

Mi is a Tûz elem?

Természetesen minden, ami a tûz melegségével, színével és fényével kapcsolatos közvetlen környezetünkben - ideális esetben magát az elemet használjuk, egyébként megteszi a tûzre utaló piros szín is.




A “felügyelet alatt tartott” Tűz hatalom, teremtés és gyógyír – a rossz helyen lévő “lángok” viszont fájdalmat és pusztulást hoznak. A Feng Shui az egyensúly filozófiája, a lelki és testi tüzet alacsony lángon égeti, s így kerüli el a betegségek és válások hirtelen lángú belobbanását és fájdalmát.


Egy pontot úgy tölthetünk fel energiával, ha tüzet rakunk kandallónkban (ha ilyenünk van, a téli jin energiákat könnyen elűzzük), vagy alternatívaként gyertyákat gyújtunk, piros égőt teszünk lámpáinkba, vagy lámpabúránkat pirosba öltöztetjük. A fény minden esetben jang energia, színe ideális esetben piros, fehér vagy sárga, de semmiképp nem fekete vagy kék, hisz ezek jin színek.






A fénnyel a tűz színét, táncoló lángját és melegét varázsoljuk otthonunkban. Hálószobában megteszi egy piros ágytakaró is vagy egy piros szőnyeg. Mindennapi tárgyaink, függönyeink, kárpitunk, ágytakaróink bátran vörösödjenek, így biztosabbak lehetünk munkahelyi sikereinkben és hírnevünkben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top