A háztartási berendezések megfelelő funkcionális sorrendjének kialakításával a háziasszony 60 százalékkal kevesebb utat tesz meg, és 30 százalékkal kevesebb időt tölt a konyhában. Úgy kell elhelyezni a hűtőt, a mosogatót és a sütőt, hogy azok egy úgynevezett bázisháromszöget alkossanak. Ez az elrendezés nagyon sok kényelmetlenségtől óvja meg a háziasszonyt, hisz nem kell ide-oda futkosnia.
A konyha berendezésénél nagyon fontos szempont, hogy az egyes gépek, készülékek között legyen elég munkafelület, ahová mindent ki lehet pakolni, és így kényelmesen összeállíthatjuk az ételt. Fontos, hogy a munkafelület jól hozzáférhető legyen, mert gyakran kell tisztítani, törölni. A munkapult alatt el lehet helyezni a tárolószekrényeket az edényekkel.
Sok az olyan konyha, aminek két ajtaja van: a bejárati, az előszoba felől, és az, amelyik az étkezőbe vagy a nappaliba vezet. Ezeket a konyhákat lehetőség szerint úgy kell berendezni, hogy az átmenő forgalom ne keresztezze a bázisháromszöget, mert nagymértékben akadályozná a munkát.
Aki az ergonómiai szempontokat is figyelembe veszi konyhája tervezésekor, biztos lehet benne, hogy sok örömét leli majd a főzésben, de még a konyha tisztán tartásában is.
Még könnyebb és élvezetesebb a takarítás, ha a Cif termékskálájából választunk hozzá tisztítószert. A Cif gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a konyhai szennyeződéseket.