nlc.hu
Otthon
Átlátások

Átlátások

Ki ne szeretne kényelmes és harmóniát sugárzó, ugyanakkor különleges, egyedi és szép otthonban lakni? A recept nem is annyira magától értetõdõ.






Mert mi is a titok nyitja? Nos, mindezeknek egyszerre kell megvalósulniuk, s ha a karmester egy tehetséges lakberendező, csak akkor biztos a siker is.  Amikor házigazdáink építkezésbe kezdtek, tudták, hogy nem mindennapi környezetet szeretnének teremteni maguknak. Jó példát is láttak erre, hiszen egyik barátjuk nemrégiben költözött új házába, amitől le voltak nyűgözve. Nem volt hát kérdés, hogy ők is Nagy Ritát, a D-Stúdió vezető tervezőjét kérik majd fel saját lakásuk berendezésére.







S bár a háziasszony feltett szándéka volt, hogy nála is hasonló, barackos árnyalatok legyenek, mint a barátaik otthonában, a tervezés, a beszélgetések, a stílus kiválasztása közben a lakberendezővel közösen más döntésre jutottak.
A modern, egyedi tervezésű, letisztult formavilágú bútorok mellé ugyanis nem illett a korábban választott, lágy pasztellárnyalat. Háziasszonyunk félt a változtatástól, és mindenképpen meleg színeket szeretett volna maga körül látni. A lakberendező javaslata a tégla-, a krémszín és a zöld kombinációja volt, melyről végül is bebizonyosodott valóban jó választás. Egyszerre otthonos, harmonikus, ugyanakkor izgalmas, nem mindennapi.







Persze a színek önmagukban még nem elegek ahhoz, hogy a hatás megfelelő legyen, létre kellett hozni az izgalmas szerkezetekkel, rafinált megoldásokkal tagolt tereket. Szerencsére a belsőépítészeti tervezés az építészeti munkálatokkal egy időben kezdődhetett el, így könnyedén beilleszthették a lakberendező elképzeléseit a tervekbe. A beosztáson alapjában véve nem kellett változtatni, „csupán” néhány földszinti fal áttörésével, falfülkékkel való ellátásával, illetve a kandalló kialakításával tették gazdagabbá, és aztán kezdődhetett a szerkezet felöltöztetése.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top