Otthon

Bírod energiával a mosogatást? (X)

A környezettudatosság egyre nagyobb szerepet játszik mindannyiunk életében. A szelektív hulladékgyűjtés kezd éppoly elterjedtté válni, mint például a papír felesleges felhasználásának visszaszorítása.

Mindezek mellett egyre inkább felismerjük, hogy az energia is olyan érték, mely nem csupán költséges, hanem vétek elpazarolni. Ha a hétköznapok során egyre többet teszel az energia megtakarításáért, miért pont a mindennapi mosogatásban hagynád ezt figyelmen kívül?

A mai modern mosogatógépek olyan megoldásokkal vannak felszerelve, melyek fokozzák az energiamegtakarítást, így az új generációs mosogatógépek minden vízcseppet gazdaságosabban használnak fel az edények tisztításához, mint elődjeik. Ezeken a gépeken az ‘AAA’ jelzésű címke a kiváló energia-, mosogatási, és szárítási hatékonyságról tanúskodik, tehát ilyen mosogatógép vásárlásakor biztos lehetsz benne, hogy mosogatás során a lehető legjobban gazdálkodsz majd az energiával.

Továbbá különleges programok is gondoskodnak arról, hogy mindig csak annyi energiát használjon a géped, amennyi feltétlenül szükséges: átlagos szennyezettségű edények tisztításához gazdaságos programot is indíthatsz, mellyel csökkentett víz- és energiafogyasztás mellett érhetsz el optimális eredményt.

A legtöbb mosogatógépben lehetőség van “Féltöltet” opció használatára is, így kisebb edénymennyiséget mosogathatsz el kevesebb víz és energia felhasználásával.

Egy európai országokban, Magyarországra is kiterjedően végzett, mosogatási szokásokat összehasonlító tanulmány meglepő eredményre mutatott rá az átlagos energia fogyasztás felhasználás terén kézi, illetve gépi mosogatáskor.

A tanulmány alapján mosogatógép használatával akár 2.5-szer kevesebb energiát használhatsz fel ugyanannyi és ugyanolyan szennyezettségű edény megtisztításához.

Egy mosogatógép beszerzése tehát jó módja lehet annak, hogy környezettudatos és gazdaságos háztartást vezethess.

Látogass el honlapunkra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top