Otthon

Minden csepp számít… (X)

Földünk egyik legértékesebb kincse a víz. Sokan csak akkor eszmélünk rá fontosságára, ha nélkülözni kényszerülünk ideig-óráig. Vízkészleteink nem korlátlanok, így neked is érdeked a felesleges vízfelhasználás mértékének csökkentése.

Ha át is érezzük a víztakarékosság fontosságát, a hétköznapok során mégis gyakran pazarolóan bánunk a vízzel. Nem is gondolunk bele, milyen könnyedén kordában tarthatjuk vízfogyasztásunkat, így csökkentve egyúttal számláinkat is.

Mi lehet az egyik lehetséges megoldás háztartásod számára? A fárasztó, időigényes és pazarló kézi mosogatás helyett szerezz be egy mosogatógépet! A régebben mosogatással töltött időd egy csapásra felszabadul, így azt saját magadra fordíthatod, vagy családoddal töltheted el azt. Konyhád rendezetté válik, hiszen mosogatógéped ideális tárolóhelye a mosatlan edényeknek. Ráadásképp, ami a legfontosabb, csupán annyi vizet és energiát használsz fel az edények tisztításához, amennyi feltétlenül szükséges.

Egy európai országokban, Magyarországra is kiterjedően elvégzett, mosogatási szokásokat összehasonlító tanulmány szerint egy mosogatógéppel akár 5-ször kevesebb vizet használhatsz fel, mint kézi mosogatás során.

Ezzel egyrészt pénztárcádat kímélheted, másrészt a környezetet is óvod. Egy év alatt – 180 mosogatással számolva – összesen akár 14 400 liter vizet is megtakaríthatsz, ami körülbelül 140 fürdőkádnyi mennyiségnek felel meg.

A legújabb generációs mosogatógépekkel kis fogyasztás mellett kiváló teljesítményt érhetsz el: akár már 10 – 15 liter víz felhasználásával is csillogóan tisztává varázsolhatsz 12 terítéket, s mindehhez csupán annyit kell tenned, hogy bepakolsz, mosogatószert teszel a gépbe, majd elindítod a programot.

Most már Te is láthatod: mosogatógép vásárlásával olyan készülékkel gazdagítod otthonod, mellyel időt, energiát, és vizet takaríthatsz meg, ráadásul elmondhatod, hogy bolygónk jövőjéért is tettél.

Látogass el honlapunkra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top