Otthon

Szép kertek – gyors megoldások türelmetleneknek

Nem szeretsz várni? Minél hamarabb élvezni akarod kerted szépségét? Ebben a könyvben gyors megoldásokat találhatsz: gyorsan növő, látványos növényeket, rövid idő alatt kivitelezhető ötleteket, hasznos gyakorlati tanácsokat.

Szép kertek - gyors megoldások türelmetleneknekÍme, egy legújabb kertbarát kézikönyv! Ajánlása alapján – gyors megoldások türelmetleneknek – széleskörű támogatásra számíthat. Mert korunkban türelmetlen ember akad éppen elég. Csakhogy – és itt egy alapvető ellentmondás lólába is kilátszik – csakhogy a kert sohasem a türelmetlenek kertje. Mert a kerthez igenis türelem kell. Ám az is igaz, hogy a kert terápiás eszköz vagy módszer is lehet, hiszen türelemre tanít. Napok, hetek, hónapok, évek, sőt évtizedek telnek el, mire egy kert „megmutatja önmagát”.

Mindezek ellenére mégiscsak helyénvaló ez az időbeosztás, mert a kert igenis tud már napok múlva is tetszelegni, és nyugodtan állíthatjuk, hogy évek elteltével sincs – mert soha nincs – készen! Vagy ha igen, hát az nem más, mint a kert mindenkori állapota. Ami azonban büszkeséggel tölti el megalkotóját, akinek jutalma az esztétikai élmény, amit hálából a kert nyújt. (A fizikai fáradságról most ne beszéljünk.) A kertészkedés nem más tehát, mint törekvés e jutalom elnyerésére.

Ki is írhatta volna más e könyvet, mint egy szép hölgy (legalább is az ember azt képzeli), aki hatalmas rutinnal, széles látókörrel, bőséges gyakorlati tapasztalattal felfegyverkezve vezet végig bennünket a kertépítés „trükkjein”, nem kímélve természetesen pénztárcánkat sem, hiszen a kert minden alkotóeleme sokba kerül. Mégis az élvezet a legtöbb, amiért érdemes az előbbi áldozatot is meghozni. Ebből az élvezetből nyújt előzetest a sok-sok színes fotó, mintegy csaliként, hogy íme, a tiéd is ilyen lesz, de legalább is lehet.

Szerző: Dorothèe Waechter
A könyv címe:
Szép kertek – gyors megoldások türelmetleneknek
A könyv ára: 2.999 Ft
Kiadó:
M-érték Kiadó 2009

Tipp: rendeld meg a könyvet a Polc.hu oldalon, kedvezményes áron, mindössze 2.399 Ft-ért! »

 

könyv.lap.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top