Otthon

4 szuper lakberendezési bolt Bécsben

A bécsi kulturális és gasztronómiai kiruccanás elmaradhatatlan része a Mariahilfer Strasse és annak üzletei. Íme a mi szubjektív boltmustránk.

Persze napjainkban már nincs jelentős különbség a hazai és a kinti kínálat között, mint húsz évvel ezelőtt, de akkor is nehéz ellenállni az üzletek csábításának, ráadásul a lakberendezési kínálat az évszakokkal együtt változik, és mindig akad egy-két újdonság, amelyet könnyen el tudnék képzelni otthon vagy az álomházban. Vásárlási lázamat általában a diszkréten elhelyezett árcédula és a gyors fejszámolás lohasztja, azonban mindig és újra kísértésbe esem.

Kare

Tudom-tudom, nem kellene Bécsig menni, elég lenne a Király utcáig, de ha már ott vagyok, és ott az üzlet üvegbejárata, nem tudok észérvekre hallgatni. Be kell menni, és kész. Bent pedig újra és újra rájövök, milyen konzervatív az ízlésem. Szeretnék olyan bátor lenni, hogy akár csak egy-egy bútornak, kiegészítőnek helye legyen a lakásban, de a neobarokk színesség csak magazinokban tetszik igazán. Az üzlet bejárata igen csalóka, az üvegportál nem túl nagy üzletet sejtet, azonban a helyiség kétszintes. Az üzlet belső megjelenése illik a kínálathoz, az extravagáns fémrámpa egyszerre meghökkentő és mutatós.

4 szuper lakberendezési bolt Bécsben

 

A Kare hivatalos oldala: www.kare-design.com »

 Grüne Erde

Botrányosan szép és botrányosan drága. Mindent meg lehet találni, ami a természetes anyagokkal berendezett lakáshoz kell, legyen szó fából készült almaillatosítókról vagy gyapjú ágyneműkről. Még a kertészkedők is találnak itt szerszámokat, magokat, sőt még kerámia veteményjelzéseket is. Nagymamám anno nem túl elegánsan ez utóbbit úgy oldotta meg, hogy egy gallyra kötötte az elvetett mag papírzacskóját. Hiába, ő is értett a környezettudatossághoz. A Grüne Erdében minden gyönyörű, tulajdonképpen mindent szívesen el is fogadnék, mert szépen kidolgozott, minőségi dolgokat árulnak, viszont az árcédulákat néhány fájdalmas csalódás után meg sem nézem. Itt sem vásárolok soha, de szeretem nézegetni a kínálatot.

4 szuper lakberendezési bolt Bécsben

 

A Grüne Erde hivatalos oldala: www.grueneerde.com »

 Interio

Egyszer, csak egyszer adódjon úgy az életben, hogy valami nagy leárazásba futok bele, és akkor, ha kell, a hátamon is elcipelem, amit vettem. Évekkel ezelőtt véletlenül vetődtem be ebbe az üzletbe, és tátott szájjal jártam polctól polcig. Hirtelen megértettem, hogy az IKEA-n túl is van élet, és a stílusos lakberendezés nem csak a gazdagok és a világutazók sajátja. Azonkívül pontos képet kaptam a jóléti társadalomról. Ez akkor történt, amikor a tányéralátéteket nézegettem, és a színpaletta minden színét viszontláttam. Az üzletből a minimál- és a keleti stílusú enteriőröket lehet kiválóan berendezni, de a vidéki romantika kedvelői is találnak megfelelő kiegészítőket, legyen szó vászonszalvétáról, apró fémrigóról vagy kovácsoltvas virágalátétről. Az üzlet érdekessége, hogy hátrafelé végtelen hosszúnak tűnik, és a kerti dolgok egy talpalatnyi szabadtéri kertben kaptak helyet.

4 szuper lakberendezési bolt Bécsben

 

Az Interio hivatalos oldala: www.interio.ch »

Butlers

A Butlers kínálatáért szintén nem kellene Bécsig menni, mert az Árkádban egy ideje már üzemel a magyarországi üzlet, azonban hiába néztem át tucatszor az online katalógust, és ejtem útba sűrűn az itthoni üzletet, amikor a Mariahilfer Strassén sétálok, és meglátom az üzlet előtti kipakolást, mindig megállok, sőt be is megyek. Legtöbbször az okoz csalódást, hogy nem frissül elég gyorsan a kínálat, és sokszor még azt követően is bennem marad a „vásárolhatnéki” láz, hogy az ár-érték-használhatóság hármast megütő dolgokat már megvettem. A Butlers az apróságok üzlete. A ház minden pontjára – a kerttől a konyháig, a hálótól a fürdőszobáig – mindenhova mutat elegáns vagy jópofa kiegészítőt. De fel lehet itt szerelkezni egy vidám gyerekzsúrra is, vagy egy ünnepi ebédre.

4 szuper lakberendezési bolt Bécsben

 

A Butlers hivatalos oldala: www.butlersnet.com »

Tipp: Még több információ és érdekesség Ausztriáról és Bécsről:
www.wien.info
és www.austria.info »

Hogyan juthatsz el Bécsbe?
• Autóval: Budapest–Bécs kb. 240 km. Az M1-es autópályán Hegyeshalom irányába haladj, onnan tovább az A4-esen (autópálya-matricát ne felejts el beszerezni).
• Vonattal: a MÁV-START járataival. »
• Busszal: OrangeWays vagy Volánbusz. »
Tipp: busszal és vonattal Bécsbe »

Bécs-kártya: a kedvezményes kártyával 72 órán keresztül ingyenesen használhatod a bécsi tömegközlekedést, illetve számos további kedvezményben részesülhetsz. Szállodákban, utazási irodákban vásárolhatod meg, a kártya ára: 18,50 euró. További infó »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top