Otthon

4 tipp a stresszmentes otthonért

Kényeztesd az érzékszerveidet az otthonodban, és garantáltan jobban fogod élvezni a négy fal között töltött időt!

4 tipp a stresszmentes otthonért

20+1 tipp lakástextilekhez »

4 tipp a stresszmentes otthonért

4 kíméletes módszer az illatos lakásért »

1. Tapintás: puha textilek

Egyes kutatások szerint a puha textilek érintése erőteljes, pozitív érzéseket képes felidézni. Egy brit tanulmány női résztvevői 10 textilfajtát értékeltek: a legjobban a kordbársony és a gyapjú töltötte el őket az elégedettség érzésével.

2. Látás: rend és tisztaság

A kupi nemcsak kellemetlen látvány, de stresszel is – különösen akkor, ha úgy érzed, már nincs hatalmad fölötte, mindent elborít. Egy amerikai kísérletben a résztvevők irodák fényképeit nézegették: minél nagyobb volt a rendetlenség a képeken, annál feszültebbnek érezték magukat.

3. Szaglás: virágok és finomságok illata

Egy amerikai kutatás szerint azok a nők, akik virágot kapnak, és beszippantják az illatát, még napokkal később is pozitív érzésekről számolnak be. Különösen hatásos a jázmin és a jácint illata. A fahéj és a borsmenta is kiváló levegőillatosító, mivel mindkettő frissítő hatású.

4. Hallás: kellemes zene

Egyes kísérletek szerint a zajnak még olyan enyhe formája is növeli a stresszt, mint amilyen a számítógépes billentyűzeten való írás hangja. Érdemes a kontrollálhatatlan hanghatásokat halk, kellemes zenével vagy egy szélcsengővel semlegesíteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top