Otthon

Filléres kreatív-tipp: üvegből gyertyatartó

Könnyen bekerül a "valamire csak jó lesz" holmik közé egy-egy szép formájú üveg, főleg akkor, ha hajlamosak vagyunk a gyűjtögetésre. Találjunk mentséget erre a szenvedélyre! Alakítsuk gyertyatartóvá a csinos flaskákat!

Régóta rejtegetett kincseinket ideje leporolni, mert biztosan találunk közöttük egy szögletes, öblös szájú vagy éppen bordázott külsejű üveget, amelyekből szoborszerű gyertyatartó lehet. Festékspray-vel és színes szalagokkal teremthetjük meg az összhangot közöttük. A gyertyák alá válasszunk tányéros gyertyatüskéket, ezek jól mutatnak, és egyben felfogják a lecsorgó viaszt.

Katt a képre a nagyobb méretért!

Katt a képre a nagyobb méretért!

Így készül:

1. Az üvegeket tisztítsuk meg, áztassuk le a címkét. Miután megszáradtak, fújjuk le egyenletesen a flaskákat fehér akrilspray-vel. Ha nem fed kellőképpen a festék, ismételjük meg akár többször is egymás után, de mindig megvárva a száradást, nehogy megfolyjon. Ezt a műveletet szabadban vagy jól szellőző helyiségben végezzük, a munkafelületet pedig terítsük le műanyag fóliával, újságpapírral.

 
Filléres kreatív-tipp: üvegből gyertyatartó
 
Filléres kreatív-tipp: üvegből gyertyatartó

2. Vágjunk akkora darabokat különféle szalagokból, zsinórokból, bortnikból, amelyek körbeérik a kiválasztott üveget. Végeiket láng fölé tartva olvasszuk meg – így nem foszlanak tovább. Két végükre tegyünk kétoldalú ragasztódarabokat, azután simítsuk feszesen az üvegekre. Az egymásra simuló részeket mintás szalagdarabbal álcázhatjuk.

 
Filléres kreatív-tipp: üvegből gyertyatartó
 
Filléres kreatív-tipp: üvegből gyertyatartó

3. A feldíszített üveg szájára forró ragasztóval rögzítsük a tányéros gyertyatüskét. A menetes nyakrészeket eltakarhatjuk úgy, hogy szaténzsinórral vagy széles szalaggal betekerjük.

Alkotó: Kubinyi Szilvia
Fotó: Kurdi Zoltán
Alapanyagok: Hobbyművész, B and Zs stúdió

Filléres kreatív-tipp: üvegből gyertyatartóMadármenü – Csak gusztusosan!
Beköszöntöttek a reggeli mínuszok, a didergető hidegben a kismadarak táplálék nélkül maradtak. Nemcsak hogy kedvükben járhatsz, de kerted, balkonod is feldíszítheted egy-két jól megválasztott és megtömött etetővel. »

Szalonképes külső: üvegdíszekCikkünk a Praktika magazin novemberi számából közölt részletet.

Ízelítő a tartalomból:
• Pólófestés szitázással
• Őszi koszorúk: borbolyától a marabutollig
• Formás üvegekből gyertyatartók
• 10 kaktusz, és mind egyéniség
• Gyöngyhullató felhőfüggöny, borús napokra
• Pingvinsapka, hóemberkesztyű, télidőre
• Játékok makkból, gesztenyéből
• Borbás Marcsi receptje: Márton-napi libapecsenye
• Kényeztető menü fácánsülttel, csoki tortával
• Mesés képek drótszálakkal
• Bőrtáska és hátizsák, varrás nélkül

A Praktika magazin honlapja: www.praktika.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top